Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 21-Ιουν-2007 14:30

    ΚΡΙ-ΚΡΙ: Μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή, ομολογιακό έως 4 εκατ. ευρώ

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Την καταβολή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένου κατά 37%, αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Βιομηχανίας Γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 21/6/2007.

    Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α της 27ης Ιουλίου 2007 ημέρα Παρασκευή. Από την 30η Ιουλίου ημέρα Δευτέρα, οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α χωρίς το δικαίωμα του ως άνω μερίσματος. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την 7η Αυγούστου 2007.

    Αποφασίσθηκε επίσης η λήψη κοινού ομολογιακού δανείου δίχως δικαίωμα μετατροπής των ομολογιών (μη μετατρέψιμο), το οποίο θα ληφθεί από τραπεζικό φορέα έως το ύψος των 4.000.000 ευρώ και εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ να προβεί σε όλες τις κατά νόμο ενέργειες για ν΄ αποφασίσει για τους λοιπούς αναγκαίους όρους για την σύναψή του. Με το δάνειο αυτό, θα χρηματοδοτηθούν τα δύο επενδυτικά προγράμματα της εταιρίας, που βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης.

    Για το 2007, η διοίκηση της ΚΡΙ-ΚΡΙ εκτιμά τη διαμόρφωση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών στα επίπεδα των 32 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA του ομίλου αναμένεται να αγγίξουν τα 6 εκατ. ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων να ξεπεράσουν τα 3,5 εκατ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι το 2006, ο κύκλος εργασιών, σε ενοποιημένη βάση, ανήλθε σε 28,3 εκατ. ευρώ, 11,5% αυξημένος από το 2005. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) παρουσίασαν βελτίωση, κατά 15,1%, φτάνοντας τα 5,33 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 3,13 εκατ. ευρώ από 2,57 εκατ. ευρώ το 2005. Τέλος, τα καθαρά κέρδη του Ομίλου που αναλογούν στους μετόχους της εταιρείας, δηλαδή τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε 1,99 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2006 έναντι 1,71 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ