Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Σεπ-2016 08:50

  Intrakat: Οι στόχοι σε ενέργεια, real estate, κατασκευές, ΣΔΙΤ

  Intrakat: Οι στόχοι σε ενέργεια, real estate, κατασκευές, ΣΔΙΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του ομίλου Intrakat στο σύνολο των επιμέρους κλάδων που δραστηριοποιείται, με το ανεκτέλεστο του ομίλου στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς να ενισχύεται και τις πωλήσεις-κέρδη να καταγράφουν διψήφια αύξηση.

  Σημαντικά ενισχυμένος είναι ο τομέας των ΣΔΙΤ, όπου η Intrakat εξτέλεσε και υλοποίησε μέσα στη χρονιά σημαντικά έργα. Όπως αναφέρεται στην εξαμηνιαία έκθεση διαχείρισης του δ.σ., η εταιρεία ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της κατασκευής και θέση σε λειτουργία από τις αρχές του 2016 του έργου τηλεματικής "Μελέτη, Χρηματοδότηση, Εγκατάσταση, Υποστήριξη Λειτουργίας, Συντήρηση και Τεχνική Διαχείριση ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Πληροφορικής Επιβατών και Διαχείρισης Στόλου" για λογαριασμό του ΟΑΣΑ, προϋπολογισμού 48,2 εκατ. ευρώ και με διάρκεια λειτουργίας 10,5 έτη.

  Αντίστοιχα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του έργου "Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές "Λευκές" Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης - Αξιοποίησης των Υποδομών", πιο γνωστό ως Rural Broadband, για λογαριασμό της Κ.τ.Π., προϋπολογισμού 60 εκατ. και με διάρκεια λειτουργίας 15 έτη.

  Ακόμη, έως τα τέλη του 2016, αναμένεται η ολοκλήρωση των συμβατικών διαδικασιών για την υπογραφή της σύμβασης σύμπραξης του έργου "Υλοποίηση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Σερρών – Φάση Β.ΙΙ" προϋπολογισμού 25,4 εκατ. και με διάρκεια λειτουργίας 25 έτη.

  Στο κατασκευαστικό σκέλος, η Intrakat συνεχίζει την υλοποίηση έργων όπως κατασκευές οδικών αρτηριών, φράγματα και υδραυλικά έργα, τηλεπικοινωνιακά έργα, αεροδρόμια, κτιριακές υποδομές, νοσοκομεία, έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και περιβαλλοντικά έργα, κατασκευές σύνθετων τουριστικών, ξενοδοχειακών και οικιστικών, μεταξύ άλλων. Το μεγαλύτερο αφορά στον Αυτοκινητόδρομο Πελοποννήσου (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα) που εκτελείται από την Κοινοπραξία "Μωρέας" (ΑΚΤΩΡ: 71,67%, J&P ΑΒΑΞ: 15%, INTRAKAT: 13,3%). Μέσω του εργοληπτικού πτυχίου 7ης τάξης που κατέχει, ο όμιλος συμμετέχει ανταγωνιστικά στις δημοπρασίες που διενεργούνται για την ανάληψη νέων κατασκευαστικών έργων.

  Ακόμη στο Real Estate προχωρά στην ανάπτυξη τουριστικών κατοικιών σε πολυτελείς τουριστικούς προορισμούς και στην ανάπτυξη και λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων (Βoutique Hotels) στην Αθήνα και σε άλλους πολυτελείς τουριστικούς προορισμούς, ενώ στον τομέα της Ενέργειας, μετά το Αιολικό Πάρκο ισχύος 21MW στη Βοιωτία, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία από τα μέσα του 2015, προχωρά στην ενίσχυση του αιολικού δυναμικού της με δύο νέες μονάδες παραγωγής 17MW και 12MW αντίστοιχα σε δύο θέσεις στη Βοιωτία, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αδειοδότησης.
   
  Εξωτερικό
   
  Εκτός ελληνικής αγοράς, σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή νοσοκομείου στο Shtip στα Σκόπια, προϋπολογισμού 29,2 εκατ. ευρώ και με διάρκεια κατασκευής 24 μήνες (+ 24 μήνες συντήρηση), για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας το οποίο χρηματοδοτεί και το έργο, καθώς και για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης Vlora στην Αλβανία, προϋπολογισμού 8,2 εκατ. ευρώ και με διάρκεια κατασκευής 15 μήνες (+ 12 μήνες συντήρηση) για λογαριασμό του Αλβανικού Κράτους. Το έργο χρηματοδοτείται από το Γενικό Χρηματοδοτικό Ταμείο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
   
  Εντός του 2016 ο όμιλος Intrakat υπέγραψε νέες συμβάσεις ύψους 80,2 εκατ. ενώ το συνολικό ανεκτέλεστο του στο τέλος Ιουνίου 2016 ανέρχεται σε 226 εκατ. ευρώ, πλέον 56 εκατ. νέα έργα για τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή τους.
   
  Στο πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις του Ομίλου στο διαμορφώθηκαν σε 95,6 εκατ. ευρώ, έναντι 68,1 εκατ. ευρώ το ά εξάμηνο του 2015, σημειώνοντας αύξηση κατά 40,3%.

  Τα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου εμφάνισαν βελτίωση και διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1,7 εκατ. έναντι κερδών € 1,1 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2015, ενώ βελτιωμένα εμφανίζονται τα EBITDA του ομίλου για το 1ο εξάμηνο του 2016 που διαμορφώθηκαν σε κέρδη 8,2 εκατ. έναντι κερδών 7 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2015. Το σύνολο του ενεργητικού για τον όμιλο ανήλθε σε 306,3 εκατ.ευρώ, ενώ για την εταιρεία σε 237,6 εκατ.ευρώ.
   
  Ν. Χρυσικόπουλος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ