Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 11-Αυγ-2016 10:01

    Moody's: Credit positive η τιτλοποίηση της ΕΤΕ

    Moody's: Credit positive η τιτλοποίηση της ΕΤΕ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η μείωση του κόστους χρηματοδότησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας μέσω της νέας τιτλοποίησης δανείων είναι "credit positive" εξέλιξη για την τράπεζα, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

    Όπως είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα η ΕΤΕ, ολοκλήρωσε την πρώτη ελληνική τιτλοποίηση επιχειρηματικών δανείων από το 2007. Αναλυτικότερα, η τράπεζα θα αντλήσει μεσοπρόθεσμη χρηματοδότηση έως και € 300 εκατ. μέσω της τοποθέτησης χρεογράφων υψηλής εξασφάλισης στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) (εφεξής: οι Επενδυτές).

    Σύμφωνα με τη Moody's, η συμφωνία βοηθά επίσης την Εθνική Τράπεζα να μειώσει την εξάρτησή της από τον μηχανισμό επείγουσας παροχής ρευστότητας, η οποία ήταν η κύρια πηγή χρηματοδότησης της ΕΤΕ από την αρχή του 2015. Η Εθνική Τράπεζα διαθέτει το καλύτερο μίγμα χρηματοδότησης στον ελληνικό τραπεζικό τομέα αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να προκαλέσει μια αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησής της από το Caa3, αναφέρει ο αναλυτής της Moody's Νώντας Νικολαΐδης.

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ