Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Αυγ-2016 20:24

  ΤΕΜΕΣ-Dogus οι προτιμητέοι επενδυτές για το Hilton

  ΤΕΜΕΣ-Dogus οι προτιμητέοι επενδυτές για το Hilton
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την κοινοπραξία απαρτιζόμενη από τις εταιρίες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V., επέλεξε η Alpha Bank ως προτιμητέο επενδυτή για το Hilton, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Capital.gr.

  Ο τουρκικός όμιλος Dogus του επιχειρηματία Φερίτ Σαχένκ σχεδίαζε από καιρό να εισέλθει στην ξενοδοχειακή αγορά πολυτελείας και στο luxury τουρισμό στο Αιγαίο μέσω του ενδιαφέροντός του για ελληνικές μαρίνες. Ο όμιλος είχε μεταξύ άλλων καταθέσει προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ για την αγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης σε κοινοπραξία με αραβικά funds, ενώ στην Ελλάδα συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα των LAMDA και ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ στη διαχείριση των μαρινών Φλοίσβου, Ζέας, Γουβιών και Λευκάδας.   

  Ισχυρό ήταν και το ενδιαφέρον και του ομίλου ΤΕΜΕΣ των αδελφών Κωνσταντακόπουλου με  τον όμιλο Olayan, του ισχυρότερου επιχειρηματικού ομίλου της Σαουδικής Αραβίας, με το "δίδυμο” να επεκτείνει έτσι τα επιχειρηματικά του πλάνα και εκτός της Μεσσηνίας.

  Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η Ιονική Ξενοδοχειακή αναφέρει ότι έλαβε σήμερα 5/8 την ακόλουθη επιστολή από ητν πλειοψηφούσα μέτοχό της Alpha Bank .

  "Η Alpha Bank ενημερώνει διά της παρούσας την Ι.Ξ.Ε. (Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις A.E. ) ότι, σε συνέχεια της από την 26.7.2016 επιστολής της, η Τράπεζα με την υποστήριξη του χρηματοοικονομικού της συμβούλου Citigroup Global Markets Ltd. ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών ("Δεσμευτικές Προσφορές") που υπεβλήθησαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο διαδικασίας εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της Ι.Ξ.Ε. ("Διαδικασία").

  Σε συνέχεια της σχετικής αξιολογήσεως των Δεσμευτικών Προσφορών, η Alpha Bank επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή ("Προτιμητέος Επενδυτής") την κοινοπραξία απαρτιζόμενη από τις εταιρίες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V. Η Alpha Bank έχει εισέλθει σε αποκλειστικές συζητήσεις με τον Προτιμητέο Επενδυτή προς τον σκοπό ολοκληρώσεως της Διαδικασίας".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020