Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Ιουλ-2016 18:32

  Σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της η Μαρινόπουλος

  Σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της η Μαρινόπουλος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19:18

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Δεκτές έκανε το Πρωτοδικείο Αθηνών τις αιτήσεις της Μαρινόπουλος, και των τριών συγγενών εταιρειών με αυτή (Αφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχική ΑΕ, Express Μ ΑΕ και Ξυνός ΑΕ), για προστασία από τους πιστωτές μέχρι την εκδίκαση της κύριας αίτησης για την υπαγωγή τους στο άρθρο 99, η οποία θα γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου. Εξαιρούνται από το καθεστώς προστασίας οι εργαζόμενοι και οι μισθώσεις, ενώ το δικαστήριο "παγώνει" τη μεταβολή κάθε περιουσιακής κατάστασης του ομίλου. 

  Σύμφωνα με τη διοίκηση της Μαρινόπουλος, "η έγκριση της υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης δίνει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στην εταιρεία ώστε το επόμενο διάστημα να καταφέρει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη λύση".

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, η οποία κοινοποιήθηκε λίγο μετά τις 18:30, το δικαστήριο δέχεται εν μέρει τα αιτήματα των αιτουσών επιχειρήσεων για χορήγηση προσωρινής διαταγής και εν μέρει τις ασκηθείσες κύριες και πρόσθετες παρεμβάσεις μέχρι τη δικάσιμο στις 21 Σεπτεμβρίου. 

  Στην απόφαση αναφέρεται ότι διατάσσεται η αναστολή των ατομικών μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας των τεσσάρων εταιρειών από τους πιστωτές της, ρητά εξαιρουμένων των δικαιωμάτων καθώς και πάσης φύσεως απαιτήσεων των εργαζομένων. Επίσης απαγορεύει τη διάθεση των ακινήτων και του εξοπλισμού.

  Όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr με βάση τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, το 45% των πιστωτών της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕΕ τάχθηκαν υπέρ του αιτήματός της για υπαγωγή της στο άρθρο 99. 

  Μεταξύ των βασικών πιστωτών που τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος της αλυσίδας ήταν το ΙΚΑ, οι τράπεζες και δεκάδες προμηθευτές της, ενώ κατά τάχθηκε το δημόσιο. 

  Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους από νωρίς οι δικηγόροι της Μαρινόπουλος τόνιζαν πως είχε επέλθει συμφωνία (οι εργαζόμενοι) να εξαιρεθούν από τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να προχωρήσουν σε κατάσχεση. 

  Η ανακοίνωση της Μαρινόπουλος

  Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου η διοίκηση της Μαρινόπουλος αναφέρει:

  "Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε συνέχεια του αιτήματος που κατατέθηκε από την Μαρινόπουλος ΑΕ την Τρίτη 28 Ιουνίου για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης, η οποία και ενέκρινε το σχετικό αίτημα.

  Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Μαρινόπουλος ευχαριστεί τους εργαζομένους της για τη στήριξή τους τόσο κατά τη σημερινή συνεδρίαση αλλά και σε όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα που διανύει η εταιρεία.

  Παράλληλα, εκφράζει την βαθιά εκτίμησή της προς το σημαντικό ποσοστό του 45% των προμηθευτών της, οι οποίοι δήλωσαν τη συναίνεσή τους για τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

  Η συγκεκριμένη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών είναι σημαντική για τη διασφάλιση της μελλοντικής μας λειτουργίας, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη ρύθμιση των οφειλών προς τους προμηθευτές.

  Η έγκριση της υπαγωγής της Μαρινόπουλος σε διαδικασία εξυγίανσης δίνει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στην εταιρεία ώστε το επόμενο διάστημα να καταφέρει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη λύση."

  Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών 

   

   

  μαρινοπουλος_απόφαση2

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Προσωρινή δικαστική προστασία ή κατάρρευση για την Μαρινόπουλος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ