Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 30-Ιουν-2016 14:44

    ΟΛΠ: Αυξάνει μέρισμα, ζητά πίσω αμοιβές από Γ. Ανωμερίτη

    ΟΛΠ: Αυξάνει μέρισμα, ζητά πίσω αμοιβές από Γ. Ανωμερίτη
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:13

    Αύξηση μερίσματος 12,5% αποφάσισε η γενική συνέλευση της ΟΛΠ επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες της αγοράς που παρακολουθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο τη νέα διοίκηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Ι Κούβαρη και του εκτ. Αντιπροέδρου Αθ. Λιάγκου και ανέμενε βελτιωμένες επιδόσεις.

    Τα δύο στελέχη του μανατζμεντ, εμπιστοσύνης του ΤΑΙΠΕΔ, τόνισαν στη διάρκεια της ΓΣ πως τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε € 9.772.290,19 έναντι € 8.891.464,98 παρουσιάζοντας αύξηση 9,91% ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανέρχονται σε € 8.375.754,17 έναντι € 6.763.882,84 παρουσιάζοντας αύξηση 23,83%. Σημειώνεται πως το καταβαλλόμενο μέρισμα θα ανέλθει σε € 0,1114 έναντι 0,0989 της αντίστοιχης χρήσης 2014. Όσον αφορά τα έξοδα της ΟΛΠ ΑΕ εξοφλήθηκαν πλήρως υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ ύψους 14 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα ο οργανισμός να προχωρήσει σε επικαιροποίηση των προβλέψεων εξορθολογίζοντας τον ισολογισμό του.

    Σημειώνεται ότι στην συνέλευση στην οποία παρέστη το 81.15% των μετόχων και εκπροσώπων μετόχων εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερησίας διάταξης όπως τα εισηγήθηκε το Δ.Σ. του Οργανισμού.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως έχουν οι αποφάσεις της ΓΣ που αφορούν στην έγκριση αμοιβών και αποζημιώσεων στα μέλη του ΔΣ, όχι για τη χρήση του 2015 και την προέγκριση της χρήσης του 2016 (οι οποίες εγκρίθηκαν αμφότερες) αλλά για το θέμα των παλαιότερων αμοιβών του προέδρου και αν. Διευθύνοντα Συμβούλου των χρήσεων 2011 – 2015. Συγκεκριμένα η ΓΣ απεφάνθη πως "από τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη του βασικού μετόχου διαπιστώθηκε ύπαρξη υπερβάσεων του ανώτατου ορίου αμοιβών εκ του νόμου και εκ των οικείων αποφάσεων της ΓΣ του ΟΛΠ για τα έτη αυτά”. Έτσι "καλείται ο ΟΛΠ τηρώντας τις απαιτούμενες διατυπώσεις του νόμου να προβεί σε ανάκτηση των οφειλομένων ληξιπρόθεσμων και απαιτητών ποσών που θα διαπιστωθούν καλώντας τους να εξοφλήσουν και τάσσοντάς τους εύλογη προθεσμία”. Το θέμα αφορά σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες αφορά σε απαιτήσεις που έχει ο ΟΛΠ από τον πρώην επικεφαλής του Οργανισμού Γ. Ανωμερίτη.

    Η τακτική ΓΣ έλαβε χώρα ενώ συνεχίζεται η διελκυστίνδα μεταξύ του υπουργού ναυτιλίας και της Cosco για τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε μονομερώς ο Θ. Δρίτσας στον κυρωτικό νόμο της σύμβασης παραχώρησης.
    Χ. Φλουδόπουλος

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ