14:13 08/09
Mega deal 17 δισ. δολ. μεταξύ SpaceX και EchoStar
Το deal αφορά στην αγορά φάσματος και είναι μεταξύ μεγαλύτερων συμφωνιών φέτος.
Στο πρόγραμμα επιείκειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει ενταχθεί η Τεχνική Ολυμπιακή, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη σε σχέση με την "Αυτεπάγγελτη έρευνα σε διαγωνισμούς δημοπράτησης δημοσίων έργων κλπ".
Ειδικότερα, οι εταιρείες ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕ (ενεργούσα και ως καθολική διάδοχος της εταιρείας ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ) και ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ, ανακοίνωσαν τα ακόλουθα:
Οι εταιρείες καλούνται σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με θέμα "πιθανή παράβαση (από εργοληπτικές επιχειρήσεις, ελληνικές και αλλοδαπές) των διατάξεων των άρθρων 1 ν. 3959/2011 (ή/και του 1 ν. 703/77) περί προστασίας του Ελεύθερου Ανταγωνισμού, όπως ισχύει και του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ)".
Επιβεβαιώνουν επίσης, οι εταιρείες ότι υπέστησαν στις αρχές του 2013 αυτεπάγγελτο αιφνιδιαστικό έλεγχο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετικά με τις ανωτέρω πιθανές παραβάσεις.
Στο πλαίσιο αυτού του ελέγχου οι εταιρείες, υπήχθησαν κατόπιν αιτήσεώς τους στο "πρόγραμμα επιείκειας" της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τελούν πλέον με βάση τις διατάξεις του άρθρου 25 παρ.8 Ν. 3959/2011 και της Απόφασης ΕΑ 526/VI/2011, σε καθεστώς προσωρινής απαλλαγής προστίμου "τύπου 1Β".