19:33 14/12
Ο όμιλος ΑΝΤ1 αγοράζει την "La Repubblica";
Πρόταση εξαγοράς της ιστορικής εφημερίδας ύψους 140 εκατ. ευρώ.
Υποχώρησαν τα κέρδη της γαλλικής εταιρείας λιανικής Carrefour το 2015, κυρίως λόγω των δαπανών αναδιάρθρωσης.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 22% στα 980 εκατ. ευρώ από τα 1,25 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, καθώς η εταιρεία ανέλαβε έκτακτες δαπάνες 257 εκατ. ευρώ, που σχετίζονται με το κόστος αναδιάρθρωσης σε διάφορες χώρες.
Τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 2,4% στα 2,45 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω της ανάπτυξης στην Ευρώπη και στις αναδυόμενες αγορές, ανακοίνωσε η εταιρεία.
Ο διευθύνων σύμβουλος, George Plassat, ανέλαβε επικεφαλής της εταιρείας για να την οδηγήσει σε ανάκαμψη, το 2012, μετά από χρόνια μείωσης των πωλήσεων και γκαφών στρατηγικής από τους προκατόχους του.
Η Carrefour δήλωσε πως το 2016 θα συνεχίσει να εστιάζει στην εφαρμογή διαφορετικών σχεδίων δράσης με τις συνολικές επενδύσεις να φθάνουν τα 2,5-2,6 δισ. ευρώ. Ανακοίνωσε ακόμη πως θα προτείνει μέρισμα 0,70 ευρώ ανά μετοχή, έναντι των 0,68 ευρώ πέρυσι.