19:29 16/12
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος, για τον νέο κρατικό Προϋπολογισμό.
Υπεγράφη χθες, 11 Ιουνίου, το καταστατικό της Εταιρείας Παραχώρησης με το διακριτικό τίτλο Aυτοκινητόδρομος Αιγαίου, έδρα το Δήμο Λαρίσης και αποκλειστικό σκοπό την μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του έργου παραχώρησης Μαλιακός - Κλειδί.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΕΓΕΚ, η νεοϊδρυθείσα εταιρεία πρόκειται να υπογράψει από κοινού με το Ελληνικό Δημόσιο τη Σύμβαση Παραχώρησης για το εν λόγω έργο.
Σημειώνεται πως το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ορίσθηκε στο ποσό των 5.000.000,00 ευρώ και η συμμετοχή της ΑΕΓΕΚ σ΄ αυτό είναι 10%. Στο εν λόγω σχήμα συμμετέχουν επίσης η Ελληνική Τεχνοδομική, η J&P Άβαξ, η Αθηνά, η Hochtief και η Vinci.