Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιαν-2016 10:24

  Ποιος επιχειρηματίας δαπάνησε 1,1 εκατ. για μετοχές της εταιρείας του

  Ποιος επιχειρηματίας δαπάνησε 1,1 εκατ. για μετοχές της εταιρείας του
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου
   
  Σε διαδοχικές αγορές μετοχών της Folli Follie Group προχώρησε τον τελευταίο μήνα ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, πρόεδρος και βασικός μέτοχος του γνωστού ομίλου, με τον τίτλο να βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα σε καθοδική πορεία κυρίως λόγω των ανησυχιών για την "έκθεση" στην Κίνα αλλά και των εσωτερικών πιέσεων που ασκεί στο Χρηματιστήριο η επιστροφή του πολιτικού ρίσκου.
             
  Συνολικά, από τις 16 του περασμένου Δεκεμβρίου, μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου, ο Δ. Κουτσολιούτσος, ο οποίς κατέχει το 34,8% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης,  έχει γνωστοποιήσει στις χρηματιστηριακές αρχές πως προχώρησε σε αγορές 80.500 τεμαχίων της FF Group. Η μεγαλύτερη εξ αυτών πραγματοποιήθηκε προ μηνός, όταν στις 16/12 αγοράστηκαν από το ταμπλό 40.000 τεμάχια της εισηγμένης έναντι 600.000 ευρώ. Αθροιστικά, η αξία των μετοχών που αποκτήθηκαν στο διάστημα αυτό, ανέρχεται σε 1.173.250 ευρώ.
   
  Πρόκειται για τις μεγαλύτερες σε αξία αγορές μετοχών που έχει πραγματοποιήσει βασικός μέτοχος στο Χρηματιστήριο το τελευταίο διάστημα. Διάστημα κατά το οποίο η αγορά, εν μέσω έντονων διακυμάνσεων και μεταβλητότητας, ακολουθεί σταθερά πτωτική πορεία προσεγγίζοντας την περασμένη εβδομάδα τα χαμηλότερα απίπεδα τιμών από το Μάιο του 2102, εν μέσω της θύελλας ενός φημολογούμενου Grexit.
   
  Στην περίπτωση της Folli Follie, η υποχώρηση του τίτλου ήταν μια από τις μεγαλύτερες για μη τραπεζική μετοχή. Στις αρχές του περασμένου μήνα ο τίτλος βρισκόταν σε διαπραγμάτευση στα 19 ευρώ και πλέον έχει υποχωρήσει στα 12,95 ευρώ (-32%), διατηρώντας όμως τεράστια κέρδη από τα χαμηλά του 2012 (+270%). Είναι χαρακτηριστικό πως ο τίτλος τις τελευταίες 14 συνεδριάσεις είχε μόλις δύο θετικά κλεισίματα στο Χ.Α. Όλο το διάστημα αυτό έχουν ενεργοποιηθεί εντολές αγοράς ιδίων μετοχών από την εταιρεία, ενώ και ο βασικός μέτοχος, όπως αναφέρθηκε, προχώρησε σε σημαντικές αγορές, έμπρακτα δείχνοντας πως η πτώση της μετοχής θεωρείται υπερβολική και συνάμα αποτελεί ευκαιρία τοποθετήσεων.
   
  Οι αναλυτές, από την πλευρά τους, έχουν επισημάνει πως το ειδικό ρίσκο που αντιμετωπίζει η εταιρία σχετίζονται με το γεγονός πως το 75% των λειτουργικών της κερδών προέρχεται από την Ασία, από το οποίο το 30% από την Κίνα. Στην κινεζική αγορά η FF Group συνεργάζεται στενά με τη Fosun Group που από τον Μάιο του 2011 είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της FF Group, με ποσοστό 13,8%. Ωστόσο, υποστηρίζεται πως μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ της Κίνας την περασμένη Τρίτη οι επιφυλάξεις αυτές χρήζουν αναθεώρησης, ενώ και οι επιφυλάξεις της αγοράς αναφορικά με τις ελεύθερες ταμειακές ροές του ομίλου έχουν πλήρως τιμολογηθεί στα τρέχοντα επίπεδα.
   
  Σε κάθε περίπτωση η μετοχή έφθασε να διαπραγματεύεται έως και 5,5 φορές τα κέρδη του 2016 και 3,4 φορές τον λόγο EV/EBITDA, με την τιμή να έχει υποχωρήσει πλέον σε επίπεδα τιμών Μαρτίου 2013 (12,95 ευρώ). είναι χαρακτηριστικό πως η Eurobank Equities σε προ ημερών report της (G.RE.CO. - Greek consumer – 2016: year of two halves?) έδωσε τιμή-στόχο τα 18,50 ευρώ για τη μετοχή της FF Group, δηλαδή 42% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Η ΑΧΕΠΕΥ, πάντως, επισημαίνει πως αν και υπάρχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, η έλλειψη ορατότητας στο σκέλος των ταμειακών ροών περιορίζει την θετική προσέγγιση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ