Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 22-Ιαν-2016 14:09

    General Electric: Αύξηση κερδών και εσόδων στο τρίμηνο

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η General Electric ανακοίνωσε σήμερα αύξηση των κερδών και εσόδων από τις βασικές της δραστηριότητες στο δ΄ τρίμηνο, αν και τα κέρδη στη βιομηχανική μονάδα υποχώρησαν.

    "Η GE τα πήγε καλά σε ένα περιβάλλον βραδείας ανάπτυξης", τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Jeff Immelt σε ανακοίνωση Τύπου. Ο Immelt επισήμανε ότι οι πρώτες εβδομάδες του έτους υπήρξαν "ιδιαίτερα ευμετάβλητες".

    Η GE βρίσκεται στο μέσον μιας μακροχρόνιας μεταμόρφωσης για να εστιάσει εκ νέου τον όμιλο στις βασικές βιομηχανικές του δραστηριότητες, όπως η ενέργεια και η αεροπορία. Στο τελευταίο τρίμηνο, η GE ολοκλήρωσε την εξαγορά των ενεργειακών assets της Alstom SA, τονώνοντας τον βασικό πυρήνα δραστηριοτήτων για ενεργειακό εξοπλισμό. 

    Συνολικά, για την περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, η GE ανακοίνωσε κέρδη 6,28 δισ. δολαρίων ή 64 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα 5,15 δισ. δολάρια ή 51 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

    Τα έσοδα ενισχύθηκαν 1,4% στα 33,89 δισ. δολάρια. ΟΙ αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters είχαν προβλέψει κέρδη 49 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 35,96 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα βιομηχανικά λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν 6% στα 5,1 δισ. δολάρια στο τρίμηνο, αφαιρουμένων των χρεώσεων αναδιάρθρωσης. Οι παραγγελίες ενισχύθηκαν 1% σε οργανική βάση.

    Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούν 0,3% προσυνεδριακά.

     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ