07:41 09/09
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει
Η κρητική αλλαντοβιομηχανία διατήρησε σχεδόν αμετάβλητο τον τζίρο της στα 146 εκατ. ευρώ. Η πτωτική αγορά των αλλαντικών και η πίεση του ανταγωνισμού.
Ψευδές και ανυπόστατο χαρακτηρίζει η Τράπεζα Proton δημοσίευμα περί “σκανδάλου”, “εικονικού” δανείου ύψους 29 εκατ. δολ. προς τη North Construction Holdings και “υπόπτων διαδρομών”.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα, στο πλαίσιο, συμφωνίας εξαγοράς ποσοστού μεγάλης μη εισηγμένης εταιρείας του εξωτερικού εν μέρει από τη North Construction Holdings, και κατόπιν αιτήματος της τελευταίας, χορήγησε το δάνειο με συγκεκριμένες εμπράγματες εξασφαλίσεις πολλαπλάσιας αξίας τηρώντας όλες τις συνήθεις διαδικασίες που προβλέπονται από τις σχετικές Κανονιστικές Διατάξεις.
“Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται, η πλέον συνήθης για Πιστωτικό Ίδρυμα δραστηριότητα, παροχής ενός πλήρως εξασφαλισμένου και επωφελούς για την Τράπεζα και τους μετόχους της δανείου, να συνδεθεί με δήθεν σκάνδαλα και δήθεν ύποπτες διαδρομές είναι τουλάχιστον αήθης και άθλιος, βλάπτει δε άμεσα την Τράπεζα και τους μετόχους της και ως εκ τούτου η Τράπεζα επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της”, καταλήγει η ανακοίνωση.