08:29 04/11
Saudi Aramco: Αύξηση στα κέρδη γ' τριμήνου για τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία παγκοσμίως, παρά τις πιέσεις
Η αύξηση στην παραγωγή αντιστάθμισε τις πιέσεις από τις χαμηλότερες τιμές πετρελαίου.
"Αφετηρία μιας νέας πορείας σηματοδοτεί το 2016 για την Εθνική Τράπεζα, η οποία συμπληρώνει το επόμενο έτος 175 χρόνιας ιστορίας", τόνισε η πρόεδρος του Δ.Σ,. της τράπεζας κα. Λ.Κατσέλη, πριν από λίγο, στην διάρκεια εκδήλωσης για την εισαγωγή των νέων μετοχών της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο.
Η κα.Κατσέλη επεσήμανε ότι η ΕΤΕ, με ποιοτικό χαρτοφυλάκιο θα πρωτοστατήσει στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας διοχετεύοντας ρευστότητα στην αγορά. Χαρακτήρισε ως ψήφο εμπιστοσύνης στην Εθνική Τράπεζα το υψηλό ενδιαφέρον συμμετοχής των επενδυτών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας ενώ τόνισε ότι η ΕΤΕ ήταν η μόνη τράπεζα που απευθύνθηκε σε Έλληνες επενδυτές.
Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου κ.Σ.Λαζαρίδης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η δύναμη της ΕΤΕ θα δώσει ώθηση στη χρηματιστηριακή αγορά επ' ωφελεία της ελληνικής οικονομίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ