Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Νοε-2015 10:56

  Ευρώπη Ασφαλιστική: Κέρδη προ φόρων 3,171 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα 3,171 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη προ φόρων της Ευρώπη Ασφαλιστική, στο εννεάμηνο του 2015, έναντι 3,116 εκατ. ευρώ, στο αντίστοιχο εννεάμηνο του 2014.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε θετικά οικονομικά αποτελέσματα, βελτίωση των μεγεθών της, υπερκάλυψη των απαιτήσεων του solvency ΙΙ, σταδιακή υλοποίηση της αναπτυξιακής της στρατηγικής, και εμπλουτισμό του στελεχιακού και παραγωγικού δυναμικού της. 

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοινώθηκαν, η παραγωγή Εγγεγραμμένων Ασφαλίστρων διαμορφώθηκε στα 12,922 εκατ. ευρώ έναντι 15,177 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με τον κλάδο Αστικής Ευθύνης οχημάτων να συμμετέχει με 40,40% στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας, ενώ οι Λοιποί Κλάδοι με 59,60%.

  Όσον αφορά στον κλάδο Αυτοκινήτου, η πτωτική τάση της παραγωγής ασφαλίστρων οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην απόφαση της Διοίκησης της εταιρείας να μην ακολουθήσει την πολιτική του χαμηλού ασφαλίστρου, η οποία είναι και αντίθετη με τις αρχές της εταιρίας και θα έθιγε την βασική μέριμνά της για διατήρηση υψηλής φερεγγυότητας και αξιοπιστίας. 

  Οι στρατηγικές επιλογές της εταιρίας είχαν ως αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση όλων των βασικών χρηματοοικονομικών δεικτών αποδοτικότητας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το περιθώριο κέρδους ανήλθε σε 24,54%, τα τεχνικά αποθέματα σε 10,028 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των επενδύσεων και των χρηματικών διαθεσίμων της εταιρίας σε 17,264 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το σύνολο των τεχνικών αποθεμάτων κατά 172,15%. 

  Παράλληλα, με δύο καινούργια μέλη, στο Διοικητικό της Συμβούλιο, την κα Έφη Κοσσυβάκη και τον κ. Ευστάθιο Φρούσσο και την κα Ηρώ Καρανικόλα επικεφαλής της Διαχείρισης Κινδύνου και Αναλογιστικής, η εταιρεία ενίσχυσε το ανθρώπινο δυναμικό της. 

  Καλωσορίζοντας τους νέους συνεργάτες του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος υπογράμμισε ότι "τα νέα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, η κα Έφη Κοσσυβάκη και ο κ. Ευστάθιος Φρούσος, όχι απλώς είναι άριστοι γνώστες του ασφαλιστικού επαγγέλματος – απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη στους ιδιαιτέρως ανταγωνιστικούς καιρούς που ζούμε σήμερα – αλλά διακρίνονται για το ήθος και την αξιοπιστία τους, χαρακτηριστικά που ταυτίζονται απόλυτα με τη φιλοσοφία και το όνομα της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική. Είμαι δε βέβαιος, πως η συνεργασία μαζί τους, αλλά και με την υπεύθυνη Διαχείρισης Κινδύνου και Αναλογιστικής, Ηρώ Καρανικόλα, θα δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε η εταιρία να υλοποιήσει ακόμη πιο γρήγορα και πιο δυναμικά την αναπτυξιακή στρατηγική της".

  Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, η Ευρώπη Ασφαλιστική βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου Solvency II την 01.01.2016 και υπέβαλε επιτυχώς στην Τράπεζα της Ελλάδος τα Ποσοτικά Υποδείγματα Αναφοράς (Quarterly QRTs) για το τρίτο τρίμηνο του 2015, στα οποία απεικονίζεται ο υπολογισμένος δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Solvency II (SCR ratio) με ημερομηνία αναφοράς την 30η Σεπτεμβρίου 2015. 

  Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική ανήλθε στο 207% με διαθέσιμα ίδια κεφάλαια 9,227 εκατ. ευρώ σε περιβάλλον Solvency II. Οι απαιτούμενες κεφαλαιακές ανάγκες (SCR) ανήλθαν στα 4,454 εκατ. ευρώ.

  Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, σχολιάζοντας την πορεία της εταιρίας τόνισε: "Η Ευρώπη Ασφαλιστική,  ακόμα και σε δυσχερείς συνθήκες, συνεχίζει να παρουσιάζει ουσιαστικά αποτελέσματα, τα οποία αντικατοπτρίζονται στα οικονομικά της μεγέθη και στην συνεχιζόμενη κερδοφορία της. 

  Οι διακριτές μας θέσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό, μας δίνουν την ευχέρεια να ξεπεράσουμε τους υφάλους της  μακροοικονομικής και μικροοικονομικής ύφεσης που πλήττουν το σύνολο της αγοράς  και τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης και μας επιτρέπουν να κινούμαστε ανοδικά. 

  Στη θετική πορεία της εταιρείας συνέβαλε καθοριστικά τόσο η ανάπτυξη των συνεργασιών με νέα παραγωγικά δίκτυα και η ενίσχυση της θέσης της σε κλάδους ασφάλισης όπου μέχρι πρότινος δεν διέθετε ισχυρή παρουσία, όσο και η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της στους τομείς που πάνω από 45 χρόνια ειδικεύεται, δηλαδή στους μεγάλους Εμπορικούς και Βιομηχανικούς κινδύνους".

  Σύμφωνα με τον κ. Ν. Μακρόπουλο, "η επιμονή μας στην χρηστή και συνετή διαχείριση μας επιτρέπει να αναμένουμε σημαντική μεγέθυνση των Ιδίων Κεφαλαίων της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική στο επιχειρηματικό πλάνο της τριετίας 2015-2017, καθώς και συνεχή βελτίωση του βαθμού κάλυψης των κεφαλαιακών απαιτήσεων σύμφωνα με τους κανόνες του Solvency II". 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων