Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Νοε-2015 23:12

  Εθνική Τράπεζα: Στα 0,30 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

  Εθνική Τράπεζα: Στα 0,30 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το κλείσιμο του του βιβλίου προσφορών της ανακοίνωσε μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου η Εθνική Τράπεζα, επιβεβαιώνοντας πλήρως δημοσίευμα του Capital.gr.

  H τράπεζα ολοκλήρωσε επιτυχώς τη διαδικασία με την προσφορά σε επιλέξιμους θεσμικούς και άλλους επενδυτές μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ETE όρισε την τιμή διάθεσης στα 0,02 ευρώ ανά προσφερόμενη Νέα Μετοχή ή 0,30 ευρώ ανά Νέα Μετοχή μετά τη μείωση του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων μετοχών και τη συνένωση αυτών (reverse split) με αναλογία 15 παλαιές μετοχές προς 1 Νέα Μετοχή, επί τη βάσει των αποτελεσμάτων της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών, κατόπιν διαβούλευσης με τους Γενικούς Συντονιστές (Joint Global Coordinators) της Διεθνούς Προσφοράς και με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

  H ζήτηση από τους επενδυτές, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της αποδοχής προσφορών από κατόχους ομολογιών, στο πλαίσιο της εθελοντικής άσκησης διαχείρισης παθητικού της ΕΤΕ, που ανακοινώθηκε την 2 Νοεμβρίου 2015 (Liability Management Exercise) ανέρχεται περίπου σε 1,166 δισ. ευρώ. Η Τράπεζα εκτιμά την έναρξη της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς για τις Νέες Μετοχές στην Τιμή Διάθεσης την ή περί την 30 Νοεμβρίου 2015 με στόχο την άντληση πρόσθετων κεφαλαίων ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

  Το κεφαλαιακό έλλειμμα υπό το βασικό σενάριο, που ανέρχεται σε 1,456 δισ. ευρώ θα υπερκαλυφθεί από την άντληση κεφαλαίων ύψους 1,166 δισ. ευρώ, τα κεφάλαια από την Ελληνική Δημόσια Προσφορά, καθώς και από τα πρόσθετα κεφάλαια ύψους €308 εκατομμυρίων που θα προκύψουν από την εφαρμογή των μέτρων κατανομής βαρών (που συμπεριλαμβάνουν τη μετατροπή σε κοινές μετοχές όλων των υφιστάμενων κεφαλαιακών μέσων της Τράπεζας) κατόπιν αιτήματος της Τράπεζας για παροχή Κρατικής Ενίσχυσης προκειμένου να καλυφθεί το εναπομείναν κεφαλαιακό έλλειμμα υπό το δυσμενές σενάριο.

  Το εν λόγω έλλειμμα υπό το δυσμενές σενάριο θα καλυφθεί μέσω της έκδοσης από το ΤΧΣ Νέων Μετοχών (για το 25% του υπολοίπου των κεφαλαιακών αναγκών) και υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών (για το 75% του υπολοίπου των κεφαλαιακών αναγκών). Η Τράπεζα εκτιμά ότι με την υλοποίηση του σχεδίου κεφαλαιακών ενεργειών της θα είναι σε θέση να προβεί στην αποπληρωμή των CoCos στο εγγύς μέλλον.

  Η κατανομή των Νέων Μετοχών σε επενδυτές, οι οποίοι συμμετείχαν στη Διεθνή Προσφορά, θα λάβει χώρα την ή περί την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015. Η ΕΤΕ αναμένει να συνάψει σύμβαση αναδοχής σε σχέση με τη Διεθνή Προσφορά παράλληλα με την κατανομή των Νέων Μετοχών στους επενδυτές. Η ολοκλήρωση της Διεθνούς Προσφοράς θα υπόκειται στην έγκριση από το Eurogroup της χρηματοδοτικής διευκόλυνσης ύψους €2 δισ. από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) προς το Ελληνικό Δημόσιο και την εκταμίευση των κεφαλαίων υπό το Τρίτο Πρόγραμμα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών συστημικών τραπεζών (στο βαθμό που τα εν λόγω κεφάλαια αφορούν την ΕΤΕ) το αργότερο έως την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της ημέρας κάλυψης των Νέων Μετοχών.

  Οι Goldman Sachs International και Morgan Stanley & Co International plc. ενεργούν ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και Συνδιοργανωτές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners). Οι COMMERZBANK, Keefe, Bruyette & Woods (εταιρεία του Ομίλου Stifel) και Nomura International plc. ενεργούν ως Συνδιοργανωτές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners). Οι BNP Paribas και HSBC Bank plc. ενεργούν ως Συνδιοργανωτές (CoBookrunners) για τη Διεθνή Προσφορά.

  Διαβάστε ακόμη:

  *Έκλεισε το βιβλίο προσφορών της Εθνικής Τράπεζας 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ