Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Νοε-2015 18:53

  Στo 1 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της Eurobank

  Στo 1 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της Eurobank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα 0,01 ευρώ ανά μετοχή ή 1 ευρώ μετά το reverse split όρισε το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank την τιμή διάθεσης της νέας μετοχής που προκύπτει από την ΑΜΚ.

  Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Capital.gr, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών για τη διάθεση με ιδιωτική τοποθέτηση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών για την άντληση €2.038.920.000.

  Βάσει των αποτελεσμάτων της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών, κατόπιν διαβούλευσης με τους Γενικούς Συντονιστές (Joint Global Coordinators) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές και με τη συναίνεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (το "ΤΧΣ") σύμφωνα με το Ν. 3864/2010, το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank όρισε την τιμή διάθεσης στα €0,01 ανά Νέα Μετοχή ή €1,00 μετά τη συνένωση των υφιστάμενων μετοχών της (reverse split) με αναλογία 100 προς 1.

  Το ποσό που προκύπτει από την ενδεικτική ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στην Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές αθροιζόμενο με το ποσό που προκύπτει από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της εθελοντικής άσκησης διαχείρισης παθητικού (liability management exercise), η οποία ανακοινώθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2015 (η "Άσκηση Διαχείρισης Παθητικού"), υπερβαίνει τα €2.038.920.000 και συνεπώς επαρκεί για την άντληση αυτού του ποσού από την Eurobank, χωρίς να ζητηθεί κεφαλαιακή ενίσχυση από το ΤΧΣ. Κατόπιν τούτων και υπό την επιφύλαξη της κατανομής των Νέων Μετοχών, το μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank θα αυξηθεί κατά €611.676.000 και θα εκδοθούν συνολικά 2.038.920.000 Νέες Μετοχές (μετά την ολοκλήρωση της ως άνω συνένωσης μετοχών), ονομαστικής αξίας €0,30 η κάθε μία. Η ανερχόμενη σε συνολικά €1.427.244.000 διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο θα πιστωθεί σχετικώς στον οικείο λογαριασμό των ιδίων κεφαλαίων της Eurobank.

  H Eurobank αναμένεται να συνάψει σύμβαση αναδοχής σχετικής με την Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές και να κατανείμει Νέες Μετοχές στους επενδυτές που συμμετείχαν στην Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές και στους επενδυτές που συμμετείχαν στην Άσκηση Διαχείρισης Παθητικού στις 20 Νοεμβρίου 2015 ή περί την ημερομηνία αυτή, και μετά την επιβεβαίωση του Euro Working Group ότι οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της υπο-δόσης των €2 δις προς το Ελληνικό Δημόσιο και των €10 δις που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών συστημικών τραπεζών εκπληρώθηκαν κατά την ίδια ως άνω ημερομηνία ή πριν από αυτήν.

  H Eurobank θα ενημερώσει τους επενδυτές για την κατανομή Νέων Μετοχών μεταξύ των συμμετεχόντων στην Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές και στην Άσκηση Διαχείρισης Παθητικού, καθώς και για τυχόν μεταβολές του αναμενόμενου χρονοδιαγράμματος μέσω νεώτερου δελτίου τύπου.

  Οι BofA Merrill Lynch, HSBC και Mediobanca ενήργησαν ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και Συνδιοργανωτές (Joint BookRunners) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές. Οι AXIA, Barclays, BNP Paribas, Eurobank Equities και Nomura ενήργησαν ως Συνδιοργανωτές (Joint Bookrunners) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές. Οι COMMERZBANK, Euroxx Χρηματιστηριακή, Keefe, Bruyette & Woods Limited και Wood & Company συμμετείχαν ως Συνδιαχειριστές (Co-Lead Managers) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές.

  *Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της τράπεζας στη στήλη "Σχετικά Αρχεία"

  Διαβάστε ακόμη:

  *Κρίνονται σήμερα οι τιμές των AMK Alpha Bank και Eurobank

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Eurobank AMK (150 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ