11:54 11/11
Β. Ψάλτης (Alpha Bank): Η Ελλάδα δεν είναι απλώς μέρος της παγκόσμιας ανακατάταξης - Eίναι μέρος της λύσης
Τι είπε ο CEO της τράπεζας στο 8ο Athens Investment Forum.
Την συγκέντρωση ενδιαφέροντος από θεσμικούς επενδυτές το οποίο υπερκαλύπτει το αρχικώς σκοπούμενο ποσό των 1,55 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Alpha Bank, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Capital.gr.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η τράπεζα θα διατηρήσει ανοικτό το βιβλίο προσφορών εν αναμονή της ολοκληρώσεως των συζητήσεων μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Θεσμών, ικανοποιώντας παράλληλα συνεχιζόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον.
Σημειώνεται ότι η εξέλιξη του book building της Alpha Bank αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την τράπεζα, δεδομένων και των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών που επικρατούν και που επιβαρύνθηκαν περαιτέρω μετά τα κοσμοϊστορικής σημασίας γεγονότα στο Παρίσι.
Μέσω του book building η Alpha Bank έπρεπε να συγκεντρώσει το ποσό των 1,55 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι εξαρχής στόχος της τράπεζας ήταν να καλύψει το σύνολο των κεφαλαιακών της αναγκών με βάση και το δυσμενές σενάριο του stress test. Ειδικότερα, επρόκειτο για ποσό 2,743 δισ. ευρώ, το οποίο μειώθηκε σε 2,563 δισ. ευρώ καθώς ο SSM αναγνώρισε 180 εκατ. ευρώ από οργανικές ενέργειες μείωσης των κεφαλαιακών αναγκών της τράπεζας.