Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Νοε-2015 15:22

  Αύξηση επιβατικής κίνησης 20% ανακοινώσε η Celestyal Cruises

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση κατά 20% στη διακίνηση επιβατών σε σχέση με το 2014 ανακοίνωσε η Celestyal Cruises, καθώς η εταιρεία μετέφερε με τα κρουαζιερόπλοιά της συνολικά 129.731 επιβάτες που αντιστοιχούν σε 516.000 διανυκτερεύσεις.

  Η Celestyal Cruises επισημαίνει σημαντική άνοδος σε όλες τις αγορές από τις οποίες προσελκύει επιβάτες, όπως από τη Βόρεια (+13%) και Νότια Αμερική (+17%), την Ευρώπη (+25%) και την Τουρκία (+135%). Σύμφωνα με τον Κυριάκο Αναστασιάδη, διευθύνοντα σύμβουλο της Celestyal Cruises και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής CLIA Ευρώπης η κρουαζιέρα στην Ελλάδα παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρξαν ιδιαίτερα τον Ιούλιο εκπέμπει θετικά μηνύματα.

  Ο αντιπρόεδρος επιχειρήσεων του ομίλου καπ. Γιώργος Κουμπενάς αποκάλυψε επιπλέον πως η συνεισφορά του ομίλου στην ελληνική οικονομία στο 12μηνο ανέρχεται στα 110 εκατομμύρια ευρώ (δαπάνες επιβατών, μισθοδοσίες, τέλη, φόροι, εισφορές κλπ) στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και δαπάνες σε ελληνικά ναυπηγεία ύψους 30 εκατ ευρώ για επισκευές αλλά και  αναβαθμίσεις πλοίων του ομίλου από ελληνικές ναυπηγοεπισκευαστικές

  Ειδικότερα η Celestyal Cruises ανακοίνωσε συνολικά 977 προσεγγίσεις στα ελληνικά λιμάνια (ποσοστό 25% επί συνόλου 4.162 προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων). Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη των επιβατών άγγιξε τα 77 εκατ. ευρώ το 2015 και τα άμεσα έξοδα λειτουργίας της εταιρείας ανήλθαν στα 33 εκ. ευρώ. Η δε συνολική εκτιμώμενη συμβολή της εταιρείας στην εθνική οικονομία ανήλθε συνολικά στα 110 εκατ. ευρώ, προσφέροντας σημαντική οικονομική ανάσα στη χώρα.
   
  Ηλίας Γ. Μπέλλος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ