Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Οκτ-2015 15:10

  Στις 3/12 οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΠ

  Στις 3/12 οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΠ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Ηλία Γ. Μπέλου

  Για τις 3 Δεκεμβρίου προσδιορίστηκε η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ ΑΕ.

  Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ έλαβε την σχετική απόφαση την οποία και κοινοποιεί στους υποψήφιους επενδυτές που συμμετέχουν στην τρέχουσα β’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, όπως και της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού δημοσίου την οποία θα κληθούν να εκτελέσουν.

  Στην σύμβαση δεν περιλαμβάνεται το παραλιακό μέτωπο της Δραπετσώνας, ούτε η έκταση που μέχρι τώρα ελέγχει ο ΟΛΠ στην Κυνοσούρα.

  Σημειώνεται ότι με βάση τις αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ όποιος επενδυτής αναδειχθεί προτιμητέος για την απόκτησης του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ υποχρεώνεται και σε πρόσθετες επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ σε ορίζοντας τετραετίας προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει πρόσθετο ποσοστό ύψους 16%, ενώ υπάρχει υποχρέωση και για περαιτέρω επενδύσεις  50 εκατ. ευρώ μετά την πρώτη πενταετία.

  Στον διαγωνισμό συμμετέχουν ενεργά οι Cosco Pacific και η θυγατρική της Maerks APM Terminals, αλλά και η ICTS, όπως και οι Ports America και Utilico.

  Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη αποκρατικοποίηση που προωθείται εντός του 2015 μετά από το πάγωμα της διαδικασίας κατά το πρώτο εννεάμηνο. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ