17:11 04/11
Γερμανία: Κατασκευή AI data center στο Μόναχο από την Deutsche Telekom και την Nvidia
Η επένδυση υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Σειρά εναλλακτικών προτάσεων για την έγκαιρη κάλυψη τυχόν αναγκών ανακεφαλαιοποίησης εξετάζει η Εθνική Τράπεζα, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της, σε συνέχεια ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, "η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, ενόψει ολοκλήρωσης των αποτελεσμάτων του AQR και της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) που διεξάγει η ΕΚΤ, εξετάζει, όπως οφείλει, σειρά εναλλακτικών προτάσεων για την έγκαιρη κάλυψη τυχόν αναγκών ανακεφαλαιοποίησης.
Κατά την παρούσα διερευνητική φάση και μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών ασκήσεων από την ΕΚΤ θεωρείται πρώιμη οποιαδήποτε πρόβλεψη περί υιοθέτησης συγκεκριμένης στρατηγικής επιλογής επί των αναφερομένων στα δημοσιεύματα.
Σε κάθε περίπτωση είναι ευνόητο ότι η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο και τις αποφάσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών".
Υπενθυμίζεται ότι, όπως μετέδιδε χθες το Capital.gr, η Εθνική Τράπεζα προσανατολίζεται στην πώληση του 100% της Finansbank, έχοντας ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνδρομή τριών διεθνών οίκων προκειμένου να προχωρήσουν στη διερεύνηση επενδυτικού ενδιαφέροντος.