Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Ιουν-2007 09:48

  Μάρακ: Προς ΑΜΚ και συγχώνευση θυγατρικών

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά, συγχώνευση θυγατρικών με στόχο τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων και διεκδίκηση έργων άνω των 65 εκατ. ευρώ προωθεί η διοίκηση της Μάρακ Ηλεκτρονική.

  Ειδικότερα, η διοίκηση της εταιρείας θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης που έχει συγκληθεί για τις 10 Ιουλίου αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ύψους 546.702 ευρώ.

  Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 455.585 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ ανά μετοχή, τιμή διάθεσης 1,20 ευρώ ανά μετοχή και αναλογία 1 νέα για κάθε 20 υφιστάμενες μετοχές. 

  Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας που συμμετέχουν και στη διοίκηση κατέχουν περισσότερο από το 78,4% του μετοχικού κεφαλαίου και έχουν δεσμευτεί να καλύψουν την αύξηση και να διακρατήσουν το 90% των νέων μετοχών για τουλάχιστον 6 μήνες. Τα έσοδα από την αύξηση θα κατευθυνθούν για κεφάλαιο κίνησης και μείωση δανεισμού.

  Παράλληλα, η εταιρεία εξετάζει την πιθανότητα συγχώνευσης θυγατρικών εταιρειών με στόχο τη μείωση των λειτουργικών εξόδων, ενώ διεκδικεί έργα ύψους 65 εκατ. ευρώ Η εισηγμένη προβλέπει σε επίπεδο μητρικής για το 2007 τζίρο άνω των 18 εκατ. ευρώ, έναντι 13,5 εκατ. ευρώ που έκλεισε η χρήση 2006, ενώ σημαντική ανάπτυξη αναμένεται να παρουσιάσει και η κερδοφορία της.

  Ειδικότερα σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης, τα κέρδη προ φόρων της μητρικής για το τρέχον έτος αναμένεται να ανέλθουν στο ύψος των 700 χιλ. ευρώ , έναντι 192 χιλ. ευρώ το 2006.

  Όσον αφορά το πρώτο τρίμηνο της χρήσης η εταιρεία παρουσίασε σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία ζημιές προ φόρων ύψους 159 χιλ. ευρώ από 189 χιλ. ευρώ πέρυσι, ενώ σε ενοποιημένο επίπεδο οι ζημιές ανήλθαν από 483 χιλ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2006 σε 196 χιλιάδες. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο περυσινό αντίστοιχο διάστημα η εταιρεία είχε μη επαναλαμβανόμενα έκτακτα έσοδα 175 χιλ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι η μείωση των ζημιών είναι μεγαλύτερη από αυτή που λογιστικά αποτυπώνεται στην λογιστική κατάσταση τριμήνου. Ο κύκλος εργασιών για το ίδιο διάστημα σε επίπεδο μητρικής ανήλθε σε 2,72 εκατ. Ευρώ από 2,5 πέρυσι, ενώ σε ενοποιημένο επίπεδο διαμορφώθηκε σε 2,99 εκατ. Ευρώ από 2,97 εκατ. Ευρώ πέρυσι.

  Τέλος, η διοίκηση της εταιρείας δίνει έμφαση στην ουσιαστική ενδυνάμωση της παρουσίας της στις αγορές του εξωτερικού και ειδικότερα στις αγορές των Βαλκανίων όπου έχει παρουσία σε Βουλγαρία, Ρουμανία μέσω θυγατρικών, ενώ και στη Σερβία έχει παρουσία χωρίς ωστόσο να έχει ιδρύσει θυγατρική.

  Επίσης, σημαντική αγορά για την Μάρακ αποτελεί και η Ουκρανία ενώ δραστηριοποιείται ήδη μέσω θυγατρικών εταιρειών και γραφείων αντιπροσώπευσης σε Βουλγαρία, Αρμενία, Ρουμανία, και Σερβία

  Μάρακ: Τι απαντά για συγχώνευση θυγατρικών
  Τρόπους μείωσης του κόστους μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και ενδεχόμενοι εταιρικοί μετασχηματισμοί εντός του ομίλου, εξετάζει η Μάρακ Ηλεκτρονική ΑΒΕΕ, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της.


  Ειδικότερα η εταιρεία σημειώνει: Αναφορικά με δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου της ιστοσελίδας www.capital.gr (04.06.2007), το οποίο αναφέρεται σε ενδεχόμενη συγχώνευση θυγατρικών εταιριών του ομίλου Μάρακ Ηλεκτρονική ΑΒΕΕ, η διοίκηση της εταιρίας ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι εξετάζει διάφορους τρόπους μείωσης του κόστους τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε επίπεδο ομίλου μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και ενδεχόμενοι εταιρικοί μετασχηματισμοί εντός του ομίλου.


  Προς το παρόν όμως δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

  Αντιόπη Σχοινά

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ