Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Αυγ-2015 00:50

  Ελληνικός Χρυσός: Τι απαντά στον Π.Σκουρλέτη

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απάντηση εξέδωσε η Ελληνικός Χρυσός στην επιστολή που απέστειλε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Σκουρλέτης, καλώντας την εταιρεία σε διάλογο υπό τον όρο, μεταξύ άλλων, ότι θα αναστείλει το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο βρίσκονται οι εργαζόμενοί της, ύστερα από την ανάκληση των τεχνικών μελετών.
   
  "Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάζουμε την επισήμανσή σας πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν είναι εκ προοιμίου αρνητικά τοποθετημένη ως προς την προοπτική υλοποίησης του συνολικού έργου" σημειώνει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος. Και προσθέτει ότι όλες οι υπόλοιπες εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν "σύμφωνα και με τη δική σας (σ.σ.: του ΥΠΑΠΕΝ) επιθυμία" είναι ήδη σε εξέλιξη και αφορούν την ασφάλεια και την περιβαλλοντική προστασία του έργου, ενώ έχουν διακοπεί οι άλλες εργασίες οι οποίες είναι απολύτως αλληλένδετες μεταξύ τους και η επανεκκίνησή τους είναι δυνατή μόνο με την ανάκληση της δικής σας απόφασης".
   
  Η επιστολή της Ελληνικός Χρυσός

   
   
  Αναφορικά με την επιστολή-απάντησή σας προς τις ανακοινώσεις και τις δημόσιες τοποθετήσεις της εταιρίας μας, θέλουμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:
   
  Πρώτον, με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάζουμε την επισήμανσή σας πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν είναι εκ προοιμίου αρνητικά τοποθετημένη ως προς την προοπτική υλοποίησης του συνολικού έργου και την επ’ ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος, αξιοποίηση του μεταλλευτικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής της Κασσάνδρας.
   
  Δεύτερον, είναι δεδομένη η πρόθεση της εταιρείας  μας για την εκπλήρωση όλων των συμβατικών υποχρεώσεών  της.
   
  Τρίτον, όλες οι υπόλοιπες εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν σύμφωνα και με τη δική σας επιθυμία, είναι ήδη σε εξέλιξη και αφορούν την ασφάλεια και την περιβαλλοντική προστασία του έργου, ενώ έχουν διακοπεί οι άλλες εργασίες οι οποίες είναι απολύτως αλληλένδετες μεταξύ τους και η επανεκκίνησή τους είναι δυνατή μόνο με την ανάκληση της δικής σας απόφασης.
   
  Τέταρτον, όπως αποδείξαμε έμπρακτα μέχρι και σήμερα, είμαστε πάντα πρόθυμοι για μια παραγωγική και αποτελεσματική συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΠΕΝ.
   
  Ωστόσο υπό τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά τις 19-8-2015, για να είναι παραγωγική αυτή η συνεργασία θα πρέπει να συντρέχουν οι παρακάτω τέσσερις προϋποθέσεις:

  α.     Η απόλυτη και απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου
  β.      Η ανάκληση της απόφασής σας και η επιστροφή στην ομαλότητα της υλοποίησης του έργου   που αιφνιδίως και αναίτια κατά τη γνώμη μας ανετράπη
  γ.      Η συμμόρφωση όλων των μερών, με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της        Επικρατείας που έχουν εκδοθεί     
  δ.      Η αποκατάσταση εμπιστοσύνης έξω από συκοφαντικές και δυσφημιστικές λογικές, σε συνδυασμό με σαφή προσδιορισμό του στόχου για ανεμπόδιστη συνέχιση του έργου, στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος, πάντα όταν αυτό δεν προσδιορίζεται κατ' επιλογή.
  Ελπίζουμε η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στην από 27-7-2015 επιστολή μας (υπ’ αριθ. Α2386) για ένα διάλογο που θα βοηθήσει στο να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για ανεμπόδιστη συνέχιση του έργου των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ