Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Αυγ-2015 00:23

  Η Google δημιουργεί την Alphabet

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη δημιουργία μιας εταιρείας "ομπρέλα", ονόματι Alphabet, προχωρά η Google.

  Καθήκοντα CEO της Google αναλαμβάνει πλέον  ο Sundar Pichai, αποδεσμεύοντας έτσι τον Larry Page για να διοικήσει τη νέα εταιρεία. 

  Η μετοχή της Google αντιδρά με άνοδο περίπου 4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που υποβλήθηκαν στις ρυθμιστικές αρχές και την επιστολή του CEO, Larry Page, η Alphabet θα είναι "μια συλλογή εταιρειών", η μεγαλύτερη από τις οποίες θα είναι η Google.

  Ο Page θα είναι ο επικεφαλής της Alphabet, ενώ ο έτερος ιδρυτής της Google, o Sergey Brin, θα αναλάβει τη θέση του Προέδρου. Ο Eric Schmidt θα εκτελεί καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου. 

  Ο Pichai, που μέχρι σήμερα είχε την ευθύνη των δύο πιο σημαντικών προϊόντων της Google, του Android και του Chrome, αναλαμβάνει το τιμόνι της εταιρείας.

  Ο Ruth Porat, ο σημερινός οικονομικός διευθυντής της Google, θα αναλάβει τον ίδιο ρόλο για λογαριασμό της Alphabet.

  Ο Page χαρακτήρισε την νέα εταιρεία "πιο οικονομική" σε σχέση με την Google. Εταιρείες που "απέχουν πολύ από τη βασική μας δραστηριότητα στο διαδίκτυο" θα συμπεριληφθούν στην Alphabet. Αυτό αφορά, μεταξύ άλλων, τις προσπάθειες που γίνονται στον κλάδο υγείας, όπως η Life Scienses και η Calico, κάθε μία από τις οποίες θα έχει το δικό της διευθύνοντα σύμβουλο. Αφορά επίσης τις X Lab και Χ Wing -τις προσπάθειες για διανομή με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

  Η Alphabet θα αντικαταστήσει την Google Inc ως εισηγμένη οντότητα και όλες οι μετοχές της Google θα μετατραπούν σε μετοχές της Alphabet. Η Google θα είναι 100% θυγατρική της Alphabet.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ