Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιουν-2015 11:03

  Σε συμφωνία με το fund BC Partners η Pharmathen

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:55

  Υπεγράφη η συμφωνία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen με τον επενδυτικό όμιλο του εξωτερικού BC Partners για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξή της στην ευρωπαϊκή αγορά φαρμάκου.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας, η BC Partners είναι ηγετική επενδυτική εταιρεία, που διαχειρίζεται επενδυτικό κεφάλαιο ύψους περίπου 13 δισ. ευρώ (15 δις. δολάρια). Ιδρύθηκε το 1986 και είναι μια από τις λίγες εταιρείες που πραγματοποιούν επενδύσεις για εξαγορές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η BC Partners έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί, κατέχοντας πλέον ηγετική θέση τον τομέα των εξαγορών, επενδύοντας κατά βάση σε μεγάλες εταιρίες σε Ευρώπη και Αμερική, μέσω του δικτύου της με γραφεία σε Λονδίνο, Παρίσι, Αμβούργο και Νέα Υόρκη. Τα στελέχη της BC Partners λειτουργούν ως ολοκληρωμένη ομάδα, εξαγοράζοντας και αναπτύσσοντας επιχειρήσεις ώστε να δημιουργούν προστιθέμενη αξία, σε συνεργασία με τη διοίκηση της εκάστοτε εταιρείας. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, ο όμιλος έχει ολοκληρώσει 88 επενδύσεις σε εταιρείες, με συνολική αξία 96 δισ. ευρώ.

  Το ύψος της πώλησης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, το πιθανότερο όμως είναι τα κεφάλαια να κατευθυνθούν στο κομμάτι της έρευνας και της ανάπτυξης της φαρμακοβιομηχανίας. Η Pharmathen προχωρά από πέρσι και μέχρι το 2018 σε επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ για προγράμματα ανάπτυξης νέων μορίων. Πριν από ένα χρόνο, μάλιστα, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 25 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ποσό το οποίο θα διατεθεί αποκλειστικά για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας της εταιρείας.

  Η Pharmathen ιδρύθηκε το 1969 στην Αθήνα και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και εμπορία φαρμακευτικών προϊόντων, κατέχοντας ισχυρή θέση στον τομέα των γενόσημων. Διαθέτει τρία ερευνητικά εργαστήρια και δύο παραγωγικές μονάδες, στην Παλλήνη και στις Σάπες Ροδόπης.

  Ο κος Νίκος Σταθόπουλος, Managing Partner της BC Partners, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία με τους ιδρυτές και την διοικητική ομάδα της Pharmathen για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του Ομίλου, μέσα από την επένδυση στην έρευνα, την δημιουργία νέων προϊόντων, την επέκταση της διεθνούς παρουσίας και των εξαγορών στον συνεχώς αναπτυσσόμενο τομέα των γενόσημων φαρμάκων, στον οποίο ο Όμιλος Pharmathen είναι Ευρωπαϊκός ηγέτης”.

  Ο Πρόεδρος της Pharmathen, κ. Βασίλειος Κάτσος με αφορμή την υπογραφή της κατ’ αρχήν συμφωνίας με την BC Partners, δήλωσε: “Η Pharmathen με τη συμφωνία αυτή θωρακίζει τις ήδη ισχυρές της βάσεις και ενισχύεται σημαντικά, ανοίγοντας νέες προοπτικές για τον Όμιλο. Η διοίκηση της Pharmathen παραμένει προσηλωμένη στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης, σταθερή στην στρατηγική της: Έρευνα – Εξωστρέφεια – Επενδύσεις. Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός διεθνή φαρμακευτικού Όμιλου του οποίου η καρδιά «χτυπάει» στην Ελλάδα”.

  Βίκυ Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων