14:40 09/09
Reuters: Το "πάρτι" τέλειωσε για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες
Αντιμετωπίζοντας την αβεβαιότητα από τους δασμούς και τον "πόλεμο" τιμών στην Κίνα
Πωλήσεις ύψους 53,9 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 10,4% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων της τάξεως των 6,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 41,5% αναμένει η HSBC ότι θα ανακοινώσει για το πρώτο τρίμηνο ο όμιλος Σαράντη.
Ο οίκος επισημαίνει ότι η αύξηση των πωλήσεων οδηγείται εξ’ ολοκλήρου από τη συνεισφορά των λειτουργιών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ενώ εκτιμά ότι οι βασικοί τομείς δραστηριοτήτων του ομίλου θα συνεχίσουν να οδηγούν τη μεγέθυνση του τζίρου. Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση "overweight" για τη μετοχή, με τιμή – στόχο τα 10,3 ευρώ.
H Praxis International από την πλευρά της εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη του ομίλου θα εμφανισθούν αυξημένα κατά 10,4% στο πρώτο τρίμηνο, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 9,3% και τα EBITDA κατά 18,5%.