Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 09-Μαϊ-2007 09:59

    ΔΕΗ: Ακυρώθηκε η πώληση του Bobov Dol (update)

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ακυρώθηκε από τη Βουλγαρική κυβέρνηση η πώληση του Bobov Dol -αξίας 105,2 εκατ. ευρώ- στην ΔΕΗ, σύμφωνα με το σημερινό report της Piraeus Sec. Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή η υπεύθυνη για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσία, ακύρωσε τη διαδικασία διακόπτοντας έτσι τα σχέδια της ΔΕΗ, για διεύρυνση των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.


    Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή η προαναφερθείσα εξέλιξη δεν αναμένεται να επηρεάσει  τη μετοχή της ΔΕΗ.

    Τι απαντά η ΔΕΗ

    Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα εξέδωσε η ΔΕΗ στην οποία αναφέρει τα εξής:

    "H ΔΕΗ ενημερώθηκε από την Αρχή Ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας στις 8 Μαΐου 2007, για μια απόφαση επικαλούμενη τον τερματισμό της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του θερμοηλεκτρικού σταθμού Bobov Dol, όπου η ΔΕΗ έχει ανακηρυχθεί προτιμώμενος επενδυτής. Η ΔΕΗ θα μελετήσει την απόφαση της Αρχής Ιδιωτικοποιήσεων, μόλις αυτή της κοινοποιηθεί.

    Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω, η ΔΕΗ έχει ήδη προσκληθεί σε συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας, η οποία είχε προκαθορισθεί μέσω της διπλωματικής οδού για την 21η Μαΐου 2007. Πρόθεση της ΔΕΗ είναι η συνάντηση αυτή να εξομαλύνει το δρόμο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Αρχή Ιδιωτικοποιήσεων για την εξαγορά του Bobov Dol".


     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ