Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Μαϊ-2007 15:59

  Μηχανική: Υπέγραψε έργο 150,5 εκατ. ευρώ με ΕΡΓΟΣΕ (update)

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην υπογραφή σύμβασης έργου της ΕΡΓΟΣΕ προχώρησε η Μηχανική. Το έργο αφορά την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο - Ροδοδάφνη και είναι αξίας 150,542 εκατ. ευρώ.

  Ειδικότερα, πρόκειται για το έργο:"Κατασκευή Υποδομής της Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής στο τμήμα Κιάτο Ροδοδάφνη από χ.θ. 28+000 έως χ.θ. 67+870 και από Χ.Θ. 79+000 έως Χ.Θ. 91+500 (με σήραγγες Δερβενίου, εκτός σήραγγας Αιγίου".

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή της υποδομής της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων και η αποκατάσταση του Τοπικού Οδικού Δικτύου. Πιο συγκεκριμένα τα έργα που θα εκτελεστούν είναι:

  - η κατασκευή των χωματουργικών έργων της σιδηροδρομικής γραμμής σε όλο της το μήκος αυτής,

  - οι αναγκαίες εργασίες για την απόδοση στην κυκλοφορία όλων των οδών καθώς και των οδικών τμημάτων που εξυπηρετούν την κυκλοφορία της Νέας Εθνικής Οδού,

  - οι απαραίτητες Σιδηροδρομικές Γέφυρες,

  - όλα τα απαραίτητα μικρά τεχνικά έργα,

  - οι αναγκαίες προσωρινές παραλλαγές της γραμμής για την κατασκευή των έργων,

  - τα έργα αποχέτευσης-αποστράγγισης καθώς και η αποκατάσταση του τοπικού αρδευτικού δικτύου, όπου αυτό διακόπτεται από τις εργασίες κατασκευής της Σιδηροδρομικής Γραμμής,

  - οι σήραγγες στην περιοχή του Δερβενίου και συγκεκριμένα, τέσσερα στόμια εισόδου και εξόδου και δύο υπόγεια τμήματα μήκους 592,50μ. και 464μ. αντίστοιχα. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή ενός cut & cover στην περιοχή του Καθαρονερίου.


  Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

  Στο 40% η συμμετοχή των ξένων στη Μηχανική

  Εξάλλου, σε πρωινό δημοσίευμα και όσον αφορά τη συμμετοχή των ξένων στο μετοχικό κεφάλαιο της Μηχανικής, το Capital.gr ανέφερε τα εξής: Στα επίπεδα του 40% έχει φτάσει πλέον η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Μηχανικής, η μετοχή της οποίας κατέγραψε σημαντικά κέρδη στις συνεδριάσεις που ακολούθησαν την ανακοίνωση της νέας μεγάλης επένδυσης του ομίλου στην αγορά της Ρωσίας και τη νέα τιμή-στόχο (8,30 ευρώ) που έδωσε μετά την εξέλιξη αυτή η Citigroup. Το κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας βρήκε τη μετοχή της Μηχανικής στα 7,12 ευρώ, με εβδομαδιαία κέρδη 17,5%.

  Αξίζει να αναφερθεί ότι η εν λόγω επένδυση αφορά για πρώτη φορά την αγορά έκτασης (άνω των 700 στρεμμάτων) και όχι συμφωνία μακροχρόνιας παραχώρησης, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Για την κάλυψη του κόστους κτήσης της γης (40,5 εκατ. δολάρια) η Μηχανική Ρωσίας προχωρά σε νέα αύξηση κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το μετοχικό της κεφάλαιο να ανέλθει στα 40 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός της νέας επένδυσης θα φτάσει τα 900 εκατ. δολάρια, με τον σχεδιασμό να προβλέπει την κατασκευή αυτόνομου σύγχρονου οικισμού επιφάνειας περίπου 900.000 τ.μ. με εμπορικό κέντρο, σχολείο, παιδικό σταθμό, εκκλησία, κέντρο υγείας, αθλητικές εγκαταστάσεις και πάρκα και τα εκτιμώμενα έσοδα να αγγίζουν τα 1,7 δισ. δολάρια.

  Πρόκειται για το έβδομο real estate project που δρομολογεί η Μηχανική στην αγορά της Ρωσίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδύσεων αυτών είναι 1,431 δισ. δολάρια και τα εκτιμώμενα έσοδα φτάνουν τα 2,73 δισ. δολάρια.

  Σε εξέλιξη βρίσκεται επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 358 εκατ. δολαρίων και στην αγορά της Ουκρανίας, με τα εκτιμώμενα έσοδα να ανέρχονται σε 699 εκατ. δολάρια.

  Κ. Λάμπρου

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων