07:30 08/09
ΔΕΘ: "Μικρό καλάθι" για ανακούφιση στην αγορά κατοικίας "κρατούν" στελέχη του κλάδου
Θετικό το μέτρο της μείωσης φόρου ενοικίου, αλλά απαιτούνται πιο "γενναία" στο σκέλος της προσφοράς νέων κατοικιών στην αγορά
Αύξηση των εσόδων και μείωση των κερδών ανακοίνωσε η Πειραιώς ΑΕΕΑΠ για το α΄ τρίμηνο του 2007. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο κύκλος εργασιών της εταιρείας (έσοδα από μισθώματα) κατά το α’ τρίμηνο του 2007 ανήλθε σε 2,012 εκατ. ευρώ, έναντι 1,865 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, εμφανίζοντας αύξηση κατά 8% που αποδίδεται στην αύξηση των εσόδων από μισθώματα λόγω ωρίμανσης του χαρτοφυλακίου επενδύσεων.
Το σύνολο του Ενεργητικού της Πειραιώς Επενδύσεις Ακίνητης Περιουσίας διαμορφώθηκε στο τέλος Μαρτίου 2007 στα 112,7 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το τέλος Μαρτίου 2006 (που ήταν στα 111,7 εκατ. ευρώ).
Το σύνολο των επενδύσεων της εταιρείας στο τέλος Μαρτίου 2007 ανήλθε σε 99,9 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 96,8 εκατ. ευρώ πριν από ένα έτος σημειώνοντας αύξηση κατά 3,2%. Το σύνολο των επενδύσεων, το οποίο αφορά 28 ακίνητα σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, αποτελεί το 89% του συνόλου του ενεργητικού.
Η ετησιοποιημένη απόδοση των μισθωμάτων επί της αξίας του χαρτοφυλακίου των επενδύσεων της εταιρείας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2007 ανήλθε σε 8,1%, έναντι 7,8% το 2006.
Τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 1,604 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2007 έναντι 1,685 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου τριμήνου του 2006. Η μικρή αυτή μείωση των προ φόρων κερδών αποδίδεται κυρίως στην αύξηση της επιβάρυνσης των δαπανών λειτουργικής στήριξης κατά 163 χιλ. ευρώ.
Τέλος στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το σύνολο του φόρου διαμορφώθηκε σε 133,1 χιλ. ευρώ έναντι 78,3 χιλ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση κατά 70%, λόγω της αύξησης του συντελεστή φορολόγησης από την αρχή του 2007. Έτσι, τα μετά από φόρους κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 1,471 εκατ. ευρώ, από 1,607 εκατ. ευρώ πέρυσ. Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή το α’ τρίμηνο του 2007 διαμορφώθηκαν στα 0,03 ευρώ, όσο δηλαδή και την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.