07:41 10/09
Το "χρυσό" καλοκαίρι των σούπερ μάρκετ: 757 εκατ. ευρώ επιπλέον στα ταμεία
Το ρεκόρ της οργανωμένης λιανικής τροφίμων και η μεγάλη διχοτόμηση του λιανικού εμπορίου.
Την Τρίτη 15 Μαΐου 2007, πριν το άνοιγμα της αγοράς, και όχι στις 29 Μαΐου που είχε αρχικά προγραμματισθεί, θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄τριμήνου της Γρ. Σαράντης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την ίδια ημέρα θα ακολουθήσει τηλεσυνδιάσκεψη στις 17:00.
Παράλληλα, σημειώνεται πως βάσει συμφωνίας μεταξύ των μετόχων της εταιρείας "Κ. Θεοδωρίδης", ήτοι του Ομίλου Σαράντη και της οικογένειας Κ. Θεοδωρίδη, η οποία προβλέπει την άσκηση διοίκησης επί της Εταιρείας εναλλάξ ανά 12μηνο, η διοίκηση της εταιρείας Κ. Θεοδωρίδης μεταβιβάστηκε την 01/03/2007 και για το επόμενο δωδεκάμηνο από τον Όμιλο Σαράντη στην οικογένεια Κ. Θεοδωρίδη, η οποία κατέχει το υπόλοιπο 50% της εταιρείας.
Σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ο Όμιλος Σαράντη θα ενοποιεί τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας Κ. Θεοδωρίσης με τη μέθοδο joint control.
Αναλυτικότερα, στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου, για το πρώτο τρίμηνο του 2007 και εφεξής σε όλες τις δημοσιοποιήσεις οικονομικών καταστάσεων, θα περιλαμβάνεται η εταιρεία Κ. Θεοδωρίδης , με την αναλογία του Ομίλου σε όλες τις γραμμές των αποτελεσμάτων χρήσης, ισολογισμού και κατάστασης ταμειακών ροών.
Για τη διευκόλυνση των αναλυτών και τη καλύτερη πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού ο Όμιλος Σαράντη, θα δημοσιοποιεί την ανάλυση των περιοδικών και ετήσιων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων του 2006 και σε μορφή pro forma για την εξυπηρέτηση της συγκριτικότητας των αποτελεσμάτων.