10:55 10/09
Συγχώνευση-"μαμούθ" 50 δισ. δολαρίων στον χαλκό μπορεί να προκαλέσει νέο κύμα εξαγορών στον κλάδο εξόρυξης
Ο νέος κολοσσός με έδρα τον Καναδά θα φέρει το όνομα Anglo Teck.
Τους άξονες πάνω στους οποίους θα βασιστεί η ανάπτυξη της Altec, τα επόμενα χρόνια, ανάπτυξε σήμερα, ο πρόεδρος του ομίλου κ. Θανάσης Αθανασούλης, στο πλαίσιο της παρουσίασης της εταιρείας, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αθανασούλης τόνισε ότι οι κινήσεις που γίνονται, είναι αποτέλεσμα συστηματικής μελέτης και ανάλυσης των δεδομένων που υπάρχουν στο σύνολό της αγοράς αλλά και σε κάθε δραστηριότητα μεμονωμένα.
Ο κ. Αθανασούλης δήλωσε ότι, "H πληροφορική εισέρχεται σε νέα φάση με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά που δεν έχουν σχέση με το παρελθόν. Στην νέα εποχή είναι υπηρεσίες με υψηλή προστιθέμενη αξία που αφορούν στον στρατηγικό ανασχεδιασμό της λειτουργίας των επιχειρήσεων αλλά και γενικά τον εξορθολογισμό της δράσης και της πρακτικής Οργανισμών καθώς και υπηρεσίες στην διάθεση των πολιτών".
Επίσης, σε ότι αφορά την μητρική εταιρεία, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασούλης, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην επέκτασή της στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τόσο με την ενδυνάμωση των δραστηριοτήτων της, στις περιοχές που ήδη η εταιρεία έχει παρουσία, όσο και με την ανάπτυξή της σε χώρες που σήμερα δεν έχει δραστηριότητα, αλλά παρουσιάζονται ευκαιρίες.
Έχουν ήδη σχεδιαστεί και σύντομα θα παρουσιαστούν στην αγορά τα νέα προϊόντα software, που αποτελούν εξέλιξη των ήδη επιτυχημένων λύσεων Κεφάλαιο, xLINE, Atlantis.
Παράλληλα, γίνεται καλύτερη αξιοποίηση και διαχείριση της ακίνητης περιουσίας της Altec, μέσα από την οποία θα προκύψουν σημαντικά οφέλη για την επιχείρηση. Μέσα στους επόμενους δύο μήνες, θα είναι έτοιμα τα νέα γραφεία του Ομίλου στο Μαρούσι, όπου θα στεγαστούν οι δραστηριότητες όλων των θυγατρικών εταιριών του Ομίλου.
Για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών ο κ. Αθανασούλης τόνισε, ότι η Altec Telecoms θα έχει άμεσα ιδιόκτητο δίκτυο πρόσβασης (LLU), κάτι που θα της επιτρέψει, στα πλαίσια της ευρυζωνικότητας, να προσφέρει πρωτοποριακά προϊόντα της σειράς x-play.
Αναφερόμενος στην Microland ο κ. Αθανασούλης τόνισε, ότι η εξάπλωση του δικτύου Franchise της εταιρείας είναι ήδη ταχύτατη, με στόχο να φτάσει τα 350 σημεία πώλησης, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Τέλος έγινε εκτενής αναφορά στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου Altec.