09:26 12/01
Η Meta καλεί την Αυστραλία να επανεξετάσει την απαγόρευση των social media για ανηλίκους
Από τις 10 Δεκεμβρίου, τεχνολογικοί γίγαντες υποχρεούνται να απαγορεύουν τη χρήση τους στους Αυστραλούς κάτω των 16 ετών - μια παγκόσμια πρωτιά.
Του Γιώργου Δημητρομανωλάκη
Μερίσματα συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ θα αποκομίσουν οι ξένοι επενδυτές από τις ελληνικές τράπεζες, τα οποία μάλιστα είναι αυξημένα κατά περίπου 20% σε σχέση με πέρυσι.
Με δεδομένο ότι οι ξένοι ελέγχουν περίπου έως και το 50% των ελληνικών τραπεζών τα μερίσματα αυτά δεν αποκλείεται να επαναπενδυθούν στη Σοφοκλέους με αποτέλεσμα το ποσοστό τους να αυξηθεί περαιτέρω.
Η Εθνική θα διανείμει μέρισμα ύψους 475 εκατ. ευρώ (μερισματική απόδοση 2,55%), η Alpha 305 εκατ. ευρώ (ΜΑ 3,15%), η Marfin Popular Bank 240 εκατ. ευρώ, η Eurobank 352 εκατ. ευρώ (ΜΑ 3,24%), η Κύπρου 156 εκατ. ευρώ (ΜΑ 2,5%), η Πειραιώς 173 εκατ. ευρώ (ΜΑ 2,4%) και η Τράπεζα της Ελλάδος 46 εκατ.
Η Εγνατία θα διανείμει μέρισμα 5,1 εκατ. ευρώ, η Proton 17,5 εκατ. ευρώ, η Αγροτική 82 εκατ. ευρώ και η η Aspis Bank 3,82 εκατ. ευρώ.