18:51 10/09
Τουρκία και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις: Η Saipem ξεκινά την γ' φάση του πρότζεκτ φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο
Η Τουρκία επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στο υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya.
Αυξημένα κατά 59% στα 2,11 δισεκατομμύρια ευρώ παρουσιάζονται τα περιουσιακά στοιχεία της Alpha Bank Romania – θυγατρικής της Alpha Bank - για το 2006, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στο ρουμανικό τύπο.
Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της τράπεζας (καταρτισμένα με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα), οι καταθέσεις πελατών αυξήθηκαν κατά 49% στα 823 εκατ. ευρώ, ενώ τα δάνεια προς τους πελάτες ενισχύθηκαν κατά 53% στο 1,1 δισ. ευρώ.
Ο αριθμός των καταστημάτων της τράπεζας αυξήθηκε από τα 30 στα 70, εξέλιξη που οδήγησε στην αύξηση του μεριδίου της στην μη κρατική πιστωτική αγορά στο 4%. Με βάση τον επιχειρηματικό σχεδιασμό της τράπεζας, ως τα τέλη του 2010 προβλέπεται η επέκταση του δικτύου στα 300 καταστήματα, με προσέγγιση μεριδίου αγοράς της τάξεως του 10%.