Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Μαρ-2007 10:16

  Μάρακ: Διεκδικεί έργα άνω των 30 εκατ. ευρώ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων ύψους 14 εκατ. ευρώ εισήλθε στην χρήση 2007 η Μάρακ, ενώ διεκδικεί έργα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ύψους άνω των 30 εκατ. ευρώ.

  Η εισηγμένη προβλέπει σε επίπεδο μητρικής για το 2007 τζίρο άνω των 18 εκατ. ευρώ, έναντι 13,5 εκατ. ευρώ που έκλεισε η χρήση 2006, ενώ σημαντική ανάπτυξη αναμένεται να παρουσιάσει και η κερδοφορία της. Ειδικότερα σύμφωνα με τις "συντηρητικές" προβλέψεις της διοίκησης, τα κέρδη προ φόρων της μητρικής για το τρέχον έτος αναμένεται να ανέλθουν στο ύψος των 700 χιλ. ευρώ , έναντι 192 χιλ. ευρώ το 2006.

  Όσον αφορά τα έργα που διεκδικεί η εταιρεία ενδεικτικά αναφέρουμε έργο για τον ΟΑΣΑ ύψους 28 εκατ. ευρώ στο οποίο η εταιρεία έχει περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού, αλλά και έργο για λογαριασμό του ΥΕΝ, ύψους 2 εκατ. ευρώ.

  Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας δίνει έμφαση στην ουσιαστική ενδυνάμωση της παρουσίας της στις αγορές του εξωτερικού και ειδικότερα στις αγορές των Βαλκανίων όπου έχει παρουσία σε Βουλγαρία, Ρουμανία μέσω θυγατρικών, ενώ και στη Σερβία έχει παρουσία χωρίς ωστόσο να έχει ιδρύσει θυγατρική.

  Επίσης, σημαντική αγορά για την Μάρακ αποτελεί και η Ουκρανία όπου έχει αναλάβει και υλοποιεί σημαντικά έργα για λογαριασμό ιδιωτών πελατών με μεγαλύτερο πελάτη τον όμιλο Παππουνίδη.

  Στην Ελλάδα η διοίκηση της εταιρείας με στόχο την μεγιστοποίηση της απόδοσης εξετάζει με σκεπτικισμό τον τρόπο λειτουργίας κάποιων θυγατρικών εταιρειών και ενδεχομένως να προχωρήσει σε συγχώνευση κάποιων θυγατρικών.

  Αντιόπη Σχοινά

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ