Στην εκμετάλλευση των συνεργιών από την πρόσφατα ολοκληρωθήσα συγχώνευση με την θυγατρική Ρούσος, την περαιτέρω διείσδυση στην αγορά των Βαλκανίων μέσω της δημιουργία service center στην Βόρειο Ελλάδα σε ιδιόκτητη έκταση στην ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης, και την ακόλουθη διείσδυση στην αγορά των Βαλκανίων προσανατολίζεται η διοίκηση της Αφοι Κορδέλλου.
Ειδικότερα, η εταιρεία από τις αρχές του νέου έτους λειτουργεί υπό το νέο σχήμα έχοντας ενσωματώσει πλήρως τις δραστηριότητες αλλά και τα αποτελέσματα της θυγατρικής Ναπολέων Ρούσος, η οποία από την εξαγορά της που ολοκληρώθηκε το 2000, έχει τριπλασιάσει τα μεγέθη της προσδίδοντας έτσι στην μητρική εταιρεία σημαντική υπεραξία. Η θυγατρική λειτουργεί πλέον σαν υποκατάστημα της εισηγμένης.
Παράλληλα, η εταιρεία η οποία προχώρησε το 2004 στην αγορά έκτασης 57 στρεμμάτων στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης, και πρόκειται να προβεί σε υλοποίηση επένδυσης δημιουργίας αποθηκευτικών χώρων στην εν λόγω περιοχή, αλλά και μονάδας επεξεργασίας χάλυβα.
Σημειώνεται ότι η εισηγμένη διατηρούσε δραστηριότητα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης πριν την αγορά της συγκεκριμένης έκτασης μέσω των ενοικιαζόμενων εγκαταστάσεών της στην περιοχή Ωραιοκάστρου. Η συμβολή της αγοράς της Βορείου Ελλάδας στον τζίρο της εισηγμένης είναι πολύ σημαντική και ο στόχος είναι η συγκεκριμένη αγορά να αποτελεί το 50% του τζίρου, στον οποίο αναμένεται να συμβάλει η δημιουργία της νέας μονάδας.
Επιπλέον η εταιρεία εξετάζει ήδη τις αγορές των Βαλκανίων με πρώτη στάση την Αλβανία και τα Σκόπια, όπου ήδη πραγματοποιεί μεγάλο όγκο πωλήσεων μέσω της Βορείου Ελλάδος, καθώς και τους πιθανούς τρόπους περαιτέρω δραστηριοποίησης της στις εν λόγω περιοχές.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία πρόσφατα προχώρησε στην έκδοση ομολογιακών δανείων ύψους 15 εκατ. ευρώ με στόχο την μετατροπή του βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε μακροπρόθεσμο.
Αντιόπη Σχοινά