Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 02-Φεβ-2007 15:56

    Coca-Cola 3E: Εγκαινιάστηκε η νέα μονάδα στην Κρήτη

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Εγκαινιάστηκε, σήμερα και με ιδιαίτερη επισημότητα, η νέα υπερσύγχρονη μονάδα της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τις νέες εγκαταστάσεις εγκαινίασε ο υπ. Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας, ενώ παρευρέθηκαν ο υφ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματικών και παραγωγικών φορέων, ανώτατα στελέχη της εταιρίας, καθώς και πλήθος επισήμων.

    Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο πλαίσιο της τελετής, ο Υπ. Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας, δήλωσε ότι "Το παράδειγμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον αξίζει προσοχής και μίμησης. Η νέα επένδυσή της εδώ, στο Ηράκλειο, μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις της εταιρίας στην Ελλάδα, υποδηλώνει υγιή ανακλαστικά. Επιβεβαιώνει, ταυτόχρονα, τον πάγιο στόχο της εταιρίας να συνεισφέρει ενεργά στην ενίσχυση της ανάπτυξης και τη βελτίωση της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην Ελληνική περιφέρεια". 

    Ο Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, επεσήμανε στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε: "Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για την Κρήτη και ειδικότερα την περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, γιατί ξεκινά η λειτουργία μιας υπερσύγχρονης μονάδας, φιλικής προς το περιβάλλον, που διαφυλάσσει θέσεις απασχόλησης και συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής".

    Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Νέας Αλικαρνασσού κ. Σισαμάκης ανέφερε "Η σημερινή επένδυση μετατρέπει τη Νέα Αλικαρνασσό σε κόμβο, συμβάλλοντας στην εμπορική ανάπτυξη όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Δωδεκανήσων και των Νότιων Κυκλάδων. Από την πλευρά μας επικροτούμε τη λειτουργία μεγάλων μονάδων, που λειτουργούν με όλους τους κανόνες Υγιεινής & Ασφάλειας και γνωρίζουμε ότι θα σας βρούμε αρωγούς σε δράσεις και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων μας".

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Coca-Cola Τρία Έψιλον, κ. Δώρος Κωνσταντίνου, στην παρουσίασή του, επεσήμανε ότι "Η Coca-Cola Τρία Έψιλον ξεκίνησε στην Ελλάδα, πριν από 40 περίπου χρόνια, με τρία μόλις εργοστάσια. Σήμερα, δραστηριοποιούμαστε σε 28 χώρες, με 80 εργοστάσια και 260 κέντρα διανομής, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες πάνω από 540 εκατ. καταναλωτών. Είμαστε έτοιμοι να ρισκάρουμε και να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε νέο εξοπλισμό, τεχνολογία και ποιότητα".

    Ο κ. Δημήτρης Βιδάκης, Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα, δήλωσε: "Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις μας, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα, ύψους 12,5 εκατ. ευρώ που θα διευρύνει τις δυνατότητες της επιχειρηματικής, παραγωγικής και εμπορικής μας παρουσίας στην περιοχή της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και των Νότιων Κυκλάδων. Η κίνησή μας αυτή αποτελεί συνέχεια στη μακροχρόνια σχέση μας με το νησί της Κρήτης, αλλά και την επενδυτική μας στρατηγική στην Ελλάδα. Η Coca-Cola Tρία Έψιλον έχει επενδύσει στην Κρήτη, κατά τη χρονική περίοδο 2000-2006, 28 εκατ. ευρώ. Το νέο εργοστάσιο απασχολεί 150 εργαζόμενους από την τοπική κοινωνία".

    Παρουσία της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Κρήτη

    Με δύο υπερσύγχρονες μονάδες και περισσότερους από 200 εργαζόμενους, η Coca-Cola Τρία Έψιλον αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη. Στο Ηράκλειο, παράγει τα προϊόντα της Coca-Cola, Sprite, Fanta, Tuborg και τα τοπικά σήματα Βαθυπέτρου: Zelita, Ginger Ale και Bitter Lemon, καλύπτοντας τις ανάγκες των καταναλωτών στην Κρήτη, τις Νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

    Η μονάδα στα Μάλια, λειτουργεί από το 2002 – μετά την εξαγορά της Κρητικής Εταιρείας Εμφιαλώσεως Α.Ε. – εμφιαλώνοντας τα προϊόντα του τοπικού νερού "Λύττος" που διαθέτει η εταιρία στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Νότιες Κυκλάδες. Στις αρχές του 2007, η Coca-Cola Τρία Έψιλον ολοκλήρωσε μία επένδυση, ύψους 12,5 εκατ. ευρώ, με την ανέγερση μίας νέας μονάδας στο Ηράκλειο. 

    Το νέο εργοστάσιο αποτελεί την κύρια μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών και άλλων ποτών, καθώς και εμπορίας όλων των προϊόντων της Coca-Cola Τρία Έψιλον, στην Κρήτη και την ευρύτερη περιοχή. Στόχος της νέας επένδυσης είναι η αποτελεσματικότερη ανταπόκριση στις αυξανόμενες ανάγκες της τοπικής αγοράς και στις προοπτικές ανάπτυξης, που παρουσιάζει η περιοχή.

     

    Αναγνωρίζοντας τη σημασία και τις δυνατότητες εξέλιξης της αγοράς της Κρήτης, η Coca-Cola Τρία Έψιλον επενδύει, συστηματικά, στην ανάπτυξη τοπικών συνεργασιών, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της και στην υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.


    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ