Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 24-Ιαν-2007 12:46

    Ο Παν. Αθανασόπουλος της Toyota στη ΔΕΗ

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ο κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος αναλαβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. Ο κ. Αθανασόπουλος θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους managers τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, από την θητεία του στην Toyota Hellas καθώς και τη μεταπήδησή του στη συνέχεια στην Toyota Motor Europe. Θεωρείται μάλιστα από κύκλους της αγοράς ως "εξαιρετική επιτυχία" η αποδοχή της πρότασης που του έγινε από τον υπουργό ανάπτυξης Δημ. Σιούφα.


    Το πρόσωπο του κ. Αθανασόπουλου είχαν επιλέξει εξαρχής οι ηγεσίες του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς είχε κριθεί ο καταλληλότερος manager για τη συγκεκριμένη θέση της ΔΕΗ.


    Ο κ. Αθανασόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής του τμήματος χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Συναντήθηκα, σήμερα, με τον κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο και του πρότεινα να αναλάβει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε., ύστερα και από συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη.

    Ο κ. Αθανασόπουλος, διακεκριμένος Ακαδημαϊκός, με σημαντική και πετυχημένη διαδρομή στη διοίκηση μεγάλης πολυεθνικής επιχείρησης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποδέχθηκε την πρόταση αυτή. Ο νυν Πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Κώστας Κυριακόπουλος, με τον οποίο, επίσης συναντήθηκα, μου είχε εκφράσει από ημέρες την άποψή του ότι ο νέος επικεφαλής της ΔΕΗ Α.Ε. είναι προτιμότερο να έχει και τις δύο αρμοδιότητες.

    Στη συνέχεια και μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της πλειοψηφίας για την, σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας, εκλογή του.

    Ο κ. Αθανασόπουλος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, αμέσως μετά την έκφραση γνώμης από την Επιτροπή των ΔΕΚΟ της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με το άρθρο 49Α του Κανονισμού της".

    Σχετικά με τον απερχόμενο πρόεδρο, κ. Κώστα Κυριακόπουλο, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Ο κ. Κώστας Κυριακόπουλος τίμησε με τις γνώσεις, την εμπειρία και το ήθος του τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΗ ΑΕ. Η συμβολή του στους νέους προσανατολισμούς της εταιρείας, στην κατάρτιση του νέου επιχειρησιακού προγράμματος 2006-2010 και στο άνοιγμα της στις διεθνείς αγορές, υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική.


    Ο κ. Κυριακόπουλος θα αξιοποιηθεί σε άλλη, υψηλής σημασίας κυβερνητική θέση, συνεχίζοντας την προσφορά του στο δημόσιο βίο της χώρας".

    Τον κ. Αθανασόπουλο θα δεχθεί το μεσημέρι στο γραφείο του ο Υπ. Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης.


    To Βιογραφικό του Παναγιώτη Αθανασόπουλου

    O Τάκης Αθανασόπουλος γεννήθηκε στις 30/6/1944 στο Στάδιο Τεγέας στην Αρκαδία.

    Είναι παντρεμένος με την Φραντσέσκα Αθανασοπούλου και έχει τρεις κόρες, την Κατερίνα - Συλβάνα, την Μαριλέα και την Βαλέρια.

    Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Institute of Technology του Illinois όπου απέκτησε Bachelor of Science στην Βιομηχανική Παραγωγή, Masters και Ph.D. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Δίδαξε στο Loyola University του Σικάγο και στο Wright State University του Οχάιο, όπου και διετέλεσε Associate Dean για τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.

    Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Τακτικός Καθηγητής στην έδρα της Οικονομικής των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς όπου διετέλεσε Πρόεδρος των Τμημάτων Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, και Πρύτανης του Πανεπιστημίου. Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

    Το 1986, διετέλεσε μέλος της ιδρυτικής ομάδας της Toyota Ελλάς και ανέλαβε καθήκοντα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου. Από το 1989 έως το 2000 ήταν Πρόεδρος και CEO της εταιρίας.

    Τον Ιανουάριο του 2001 προσχώρησε στην Toyota Motor Marketing Europe αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και Chief Operating Officer. Τον Ιούνιο του 2004 προήχθη σε Managing Officer της Toyota Motor Corporation και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Toyota Motor Europe. Tον Ιούλιο του 2006 απεσύρθη από την ενεργό δράση, και είναι Senior Executive Advisor της Toyota Motor Europe.


    Χάρης Φλουδόπουλος

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ