Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 23-Ιαν-2007 18:31

    ΕΛΙΧΘ: Αύξηση σε καθαρή κερδοφορία για 2006, εκτιμήσεις για 2007

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Αυξημένα εμφανίσθηκαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας για το έτος χρήσης 2006 της εισηγμένης Ελληνικαί Ιχθυοκαλλιέργεια. 


    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν το 2006 σε 2,36 εκατ. ευρώ έναντι 1,22 εκατ. ευρώ το 2005, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 93,4%.

    Παράλληλα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σημείωσε αύξηση κατά 9,9% ανερχόμενος σε ευρώ 50,14 εκατ. έναντι 45,62 εκατ. ευρώ το έτος του 2005.

    Η αύξηση του κύκλου εργασιών αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση των πωλήσεων του μεγάλου ψαριού και μερικώς η αύξηση των πωλήσεων τροφών και διχτυών.

    Σημαντικό στοιχείο του κύκλου εργασιών συνιστούν και οι πωλήσεις στο εξωτερικό οι οποίες αποτελούν το 44% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών και οι οποίες ενισχύθηκαν κατά περίπου 9% κυρίως λόγω διάθεσης των προϊόντων σε νέες αγορές όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία.

    Τα μικτά κέρδη του Ομίλου το 2006 διαμορφώθηκαν στα 10,97 εκατ. ευρώ έναντι 8,52 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 28,8%. Το περιθώριο μικτού κέρδους διαμορφώθηκε σε 21,9% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι 18,7% το 2005, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός το οποίο αποδίδεται στην συγκράτηση του κόστους πωλήσεων και στη σχετική σταθερότητα στις τιμές των τροφών που αποτελούν και το κύριο κόστος παραγωγής.

    Τα έξοδα διοίκησης και διάθεσης σε ενοποιημένη βάση ανήλθαν σε 6,3 εκατ. ευρώ έναντι 6 εκατ. ευρώ το 2005, με το περιθώριο επί των ενοποιημένων πωλήσεων να μειώνεται όμως από 13,1% το 2005 σε 12,5% το 2006. Το γεγονός αυτό αποδίδεται τόσο στα χαμηλά έξοδα διοίκησης τα οποία παραμένουν από τα χαμηλότερα στον κλάδο, όσο και στην ορθολογικότερη διαχείριση και ανάπτυξη του τμήματος Logistics.

    Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν αύξηση κατά 64,9% το 2006 και διαμορφώθηκαν σε 6,63 εκατ. ευρώ έναντι 4,02 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2005.

    Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και τόκων ανήλθαν 4,86 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 79,7%. Επιπρόσθετα, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν το 2006 σε Euro 3 εκατ. έναντι Euro 1,78 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 68,7%.

    Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει και τις εκτιμήσεις της για την πορεία των οικονομικών μεγαθών της και για το έτος 2007.

    Πιο συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αναμένεται να διαμορφωθεί το 2007 σε 56 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 11,6% σε σχέση με το 2006. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αναμένεται να διαμορφωθούν το 2007 σε 9,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 48,5% σε σχέση με το 2006, ενώ τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αναμένεται να ανέλθουν σε 5,7 εκατ. ευρώ έναντι 2,4 εκατ. ευρώ το 2006 αυξημένα κατά 141,8%.
     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ