Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 15-Μαϊ-2015 09:06

    ΒΙΑΝΕΞ: Με... Depon βλέπει διπλάσιο τζίρο

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    “Χρυσό χάπι” αναδεικνύεται το Depon για τη ΒΙΑΝ, εταιρεία του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, η οποία πριν από ένα μήνα περίπου ανέλαβε τη διανομή και προώθηση της σειράς, σε όλες τις μορφές, από τη φαρμακευτική  Bristol-Myers Squibb.

    Όπως σημειώνει ειδικότερα στο Capital.gr ο αντιπρόεδρος Δ.Σ. και αναπληρωτής διευθ. σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ Δημήτρης Γιαννακόπουλος, η διανομή των προϊόντων Depon αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τον τζίρο της ΒΙΑΝ. Συγκεκριμένα, με την είσοδο του Depon στο portfolio της, ο τζίρος της φαρμακοβιομηχανίας σχεδόν θα διπλασιαστεί.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της φαρμακοβιομηχανίας, η φετινή πρόβλεψη τζίρου από τις πωλήσεις της σειράς Depon, το οποίο ήδη μετρά 43 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, θα αγγίξει τα 25 εκατ., ανεβάζοντας τον τζίρο της ΒΙΑΝ από τα 35,8 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014 στα 61 εκατ. ευρώ.

    Στο ερώτημα αν μελλοντικά θα υπάρξουν και άλλες παρόμοιες συμφωνίες, ο αναπληρωτής διευθ. σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας απαντά πως στόχος της ΒΙΑΝΕΞ είναι, μέσα από στρατηγικές επενδύσεις και συμφωνίες, να διατηρεί την ηγετική της θέση στο χώρο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και να ισχυροποιεί την παρουσία της εκτός συνόρων. “Στο πλαίσιο αυτό, βρισκόμαστε σε συζητήσεις με πολλές πολυεθνικές και ευελπιστούμε πως σύντομα θα προκύψουν νέες σημαντικές συμφωνίες” σημειώνει.

    Η ΒΙΑΝ ΑΕ ανέλαβε από την 1η Απριλίου τη διανομή και προώθηση της σειράς του Depon, προσδοκώντας έτσι να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στα ράφια του φαρμακείου.

    Σε ό,τι αφορά τέλος τις αλλαγές που προωθούνται στην πολιτική του φαρμάκου και ειδικότερα στην ενίσχυση των φαρμάκων που παράγονται στην Ελλάδα, ο Δ. Γιαννακόπουλος απαντά: “Σύντομα θα γνωρίζουμε πώς θα αποτυπωθούν νομοθετικά οι παρεμβάσεις τις οποίες έχει εξαγγείλει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τον τομέα του φαρμάκου και έχει υποδεχτεί θετικά –κατ’ αρχάς- η ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

    Αυτό όμως που έχει ανάγκη η ελληνική παραγωγή φαρμάκου είναι η ενίσχυση της φαρμακευτικής δαπάνης με 300-350 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων, καθώς και εξαίρεση των εμβολίων. Επίσης, είναι αναγκαία η διόρθωση των δυσβάσταχτων ποσών επιστροφής από το rebate και το clawback, η ανάσχεση των αλλεπάλληλων οριζόντιων μειώσεων τιμών στα φάρμακα, καθώς και η στήριξη του εξαγωγικού προσανατολισμού των ελληνικών επιχειρήσεων. Σημαντικό θέμα είναι η αλλαγή στο ισχύον καθεστώς διαγωνισμών για τις προμήθειες των νοσοκομείων, η νομιμότητα του οποίου ελέγχεται. Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι μία πολιτική η οποία θα βασίζεται πρωτίστως στο εγχωρίως παραγόμενο φάρμακο, θα έχει οφέλη τόσο στη συγκράτηση της δαπάνης όσο και στην περίθαλψη των πολιτών”.


    Βίκυ Κουρλιμπίνη
    vicky.kourlibini@capital.gr

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ