Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Μαϊ-2015 18:12

  Συζητήσεις για τη λειτουργία εργοστάσιου της Pitsos

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο προσκήνιο επανέρχεται το ζήτημα της συνέχισης της λειτουργίας του εργοστασίου της Pitsos στην Ελλάδα, που λειτουργεί για δεκαετίες στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη στην Αττική, απασχολώντας περί τους 450 εργαζομένους.

  Τον τελευταίο χρόνο κατά διαστήματα επανέρχονται οι πληροφορίες από εκπροσώπους των εργαζομένων της Pitsos (λειτουργεί υπό την επωνυμία BSH Οικιακές Συσκευές ABE και ανήκει στον πολυεθνικό όμιλο BSH Hausgeräte GmbH, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή οικιακών συσκευών στην Ευρώπη, ο οποίος προέκυψε από την κοινοπραξία των Robert Bosch GmbH και Siemens AG), περί μεταφοράς γραμμών παραγωγής της μονάδας από την Ελλάδα προς την Τουρκία, ενώ όπως υποστηρίζουν τους έχει γνωστοποιηθεί από τη γερμανική μητρική πως δεν υπάρχει πρόθεση να συνεχιστούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα.

  Σε σημερινή ενημερωτική συνάντηση με στελέχη της Bosch Ελλάδας, ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Γιάννης Κάπρας κατέστησε σαφές πως δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση από τα κεντρικά του ομίλου στο Μόναχο, σχετικά με το εάν η μονάδα θα παραμείνει σε λειτουργία ή τελικά θα κλείσει, πρόσθεσε όμως πως αν και η Pitsos δεν ανήκει στη σφαίρα ευθύνης της Bosch Ελλάδας, το θέμα υπάρχει στο τραπέζι, παρότι το εργοστάσιο είναι κερδοφόρο.

  Ο προβληματισμός των Γερμανών ιδιοκτητών έγκειται στο ότι η συγκεκριμένη μονάδα έχει απολέσει μεγάλο μέρος του τζίρου της, ο οποίος μέσα σε λίγα χρόνια από περίπου 250 εκατ. ευρώ υποχώρησε στα 100 εκατ. ευρώ.

  Σημειώνεται πως πίσω στο 1977, η BSH και η Siemens εξαγόρασαν το 60% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΙΤΣΟΣ AE, της γνωστής ελληνικής εταιρείας οικιακών συσκευών που διαθέτει μακρά παράδοση στην εγχώρια αγορά. Σήμερα η BSH Oικιακές Συσκευές ΑΒΕ εκτός από παραγωγική μονάδα οικιακών συσκευών στον Αγ. Ι. Ρέντη και αποθηκευτικούς χώρους στον Ασπρόπυργο Αττικής, διαθέτει ολοκληρωμένο δίκτυο service οικιακών συσκευών σε όλη την Ελλάδα, με κεντρικές μονάδες στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο Κρήτης και συμβεβλημένα συνεργεία σε όλη την Ελλάδα.

  Ν. Χρ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ