Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Μαϊ-2015 15:33

  Διερεύνηση της τραγωδίας στα ΕΛΠΕ ζητάει ο Π. Λαφαζάνης

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:16

  Στα διυλιστήρια των ΕΛ.ΠΕ στον Ασπρόπυργο, όπου συνολικά έξι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν το πρωί στο τραγικό περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης μετέβη Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης καιενημερώθηκε αναλυτικά για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

  «Βιώνουμε μια τραγωδία που μας συγκλονίζει όλους. Αυτό το συμβάν πρέπει να το αντιμετωπίσουμε επί της ουσίας, γιατί χωρίς ασφάλεια δεν μπορούν να υπάρξουν τα ΕΛ.ΠΕ, που αποτελούν στολίδι για την εθνική οικονομία και πρέπει να το διαφυλάξουμε», δήλωσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

  «Αυτό που ζητήσαμε -και το ζητήσαμε επειγόντως ως κυβέρνηση κι εγώ ως αρμόδιος υπουργός που εποπτεύει τα ΕΛ.ΠΕ.- είναι η άμεση και ταχύτατη και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας» δήλωσε.

  «Πρέπει να αποδοθούν, εδώ και τώρα, οι ευθύνες όπου υπάρχουν και να αναδειχθούν τα αίτια για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τέτοια συμβάντα στο μέλλον» τόνισε ο υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα εκ΄ μέρους της κυβέρνησης την οδύνη του, αλλά και την συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

  «Η ασφάλεια στα ΕΛ.ΠΕ. είναι το πρώτο μέλημά μας και θα κατοχυρωθεί. Δεν πρόκειται εμείς να επιτρέψουμε να υπάρξουν συνθήκες, στο μέλλον, για να επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες» επεσήμανε.

  «Αυτό που προέχει είναι η ζωή και η υγεία των εργαζομένων» τόνισε. «Η ασφάλεια στη λειτουργία των ΕΛ.ΠΕ. είναι για μας ύψιστο καθήκον» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η διερεύνηση αυτής της τραγωδίας είναι μια παρακαταθήκη για να ληφθούν τέτοια μέτρα, ώστε ατυχήματα και συμβάντα σαν τo σημερινό να μην ξαναγίνουν ποτέ στα ΕΛ.ΠΕ.» -κάτι για το οποίο άλλωστε τον διαβεβαίωσε και η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ.

  Αναφορικά με τα σενάρια για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα -σύμφωνα με τα οποία γίνεται λόγος για εργολαβικό λάθος και ελλειπή μέτρα ασφαλείας- ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι «αυτή την ώρα δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Ακούσαμε βεβαίως και τη διοίκηση και τους συνδικαλιστές - εκπροσώπους των εργαζομένων στην εταιρία. Μιλήσαμε με τους εργαζόμενους. Πήγαμε στον χώρο της τραγωδίας».

  Και επανέλαβε αναφερόμενος στην ανάγκη αναζήτησης των αιτιών: «Η υπόθεση δεν πρέπει να παραπεμφθεί στις καλένδες. Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί αμέσως. Εδώ και τώρα. Και σε βάθος. Όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν και θα υπάρξει τιμωρία στους υπεύθυνους, εάν και εφόσον υπάρχουν. Να αναζητηθούν οι αιτίες και οι αιτίες να θεραπευθούν πάραυτα».

  Ο κ. Λαφαζάνης επέμεινε στα ζητήματα της ασφάλειας λέγοντας: «θέλουμε τα ΕΛ.ΠΕ να λειτουργούν με απόλυτη ασφάλεια. Η ζωή των εργαζομένων είναι πάνω απ΄ όλα. Πρέπει να εργάζονται με απόλυτη ασφάλεια και να ξέρουν ότι μπαίνοντας για να δουλέψουν, θα γυρίσουν στις οικογένειές τους ασφαλείς και υγιείς χωρίς να πειραχθεί ούτε μια τρίχα από το κεφάλι τους. Αυτό είναι για μας το πρώτο μέλημα».

  Όπως είπε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ «τόσο η κυβέρνηση, όσο και η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ, θα κάνουμε το καλύτερο για να συμπαρασταθούμε στους τραυματίες αυτής της τραγωδίας και στις οικογένειές τους». Ταυτόχρονα εξέφρασε την ευχή «να μην θρηνήσουμε θύματα».

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ