Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Ιαν-2007 11:46

  Συνεργασία ΟΤΕ - Μάρακ για δίκτυα WiMAX

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χρονιά-σταθμό αναμένεται να αποτελέσει το 2007 για την εφαρμογή του WiMAX στην Ελλάδα. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση ο ΟΤΕ, μετά απο πολύμηνη συνεργασία με την Μάρακ Ηλεκτρονική έχει ήδη ξεκινήσει την πρώτη φάση υλοποίησης δικτύου WiMAX από τον Δεκέμβρη του 2006, σε μεγάλο μέρος της Αττικής, με σκοπό την παροχή Ευρυζωνικών υπηρεσιών.

  Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι όπως είναι γνωστό γενικότερα, μέσω της τεχνολογίας WiMAX είναι δυνατή η παροχή υπηρεσιών Broadband Data, τηλεφωνίας VoIP, καθώς και άλλων Ευρυζωνικών υπηρηρεσιών (π.χ. IPTV, VideoStreaming, Gaming, κλπ). Για τους λόγους αυτούς το WiMAX κατακτά ολοένα και περισσότερο έδαφος σε απαιτητικές περιπτώσεις όπως είναι οι μεγάλες αστικές και μη περιοχές.

  Η Μάρακ έχει ξεκινήσει την υλοποίηση του δικτύου WiMAΧ του ΟΤΕ με εξοπλισμό του καναδικού οίκου Redline Communications, που θεωρείται ο σημαντικότερος κατασκευαστής παγκοσμίως στον τομέα αυτό. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι ο εξοπλισμός της οικογένειας προϊόντων RedMAX της Redline σε συνδυασμό με την άριστη τεχνογνωσία του προσωπικού της ΜΑΡΑΚ, καθιστά την υλοποίηση του δικτύου ελκυστική λύση. Η υλοποίηση του δικτύου γίνεται μετά από εκτεταμένες δοκιμές του εξοπλισμού RedMAX που στηρίζεται στη χρήση της τεχνολογίας Time Division Duplexing (TDD). Η τεχνολογία αυτή υπερέχει ως προς την εξοικονόμηση φάσματος.

  Το δίκτυο WiMAX του ΟΤΕ που υλοποιείται από την Μάρακ αποτελείται από 10 σταθμούς βάσης, οι οποίοι προσφέρουν εκτενή γεωγραφική και πληθυσμιακή κάλυψη της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής με ευρυζωνικές υπηρεσίες, έναν μεγάλο αριθμό τερματικών σταθμών όπως και ένα ολοκληρωμένο κέντρο απομακρυσμένου ελέγχου του δικτύου.

  Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι η Μάρακ αποτελεί τον Νο1 προμηθευτή τεχνολογίας WiMAX στην ευρύτερη περιοχή δεδομένου ότι δραστηριοποιείται στην τεχνολογία αυτή τα τελευταία 5 έτη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, ενώ διαθέτει τους περισσότερους πιστοποιημένους τεχνικούς/μηχανικούς στο εν λόγω αντικείμενο. Στο διάστημα αυτό επίσης η Μάρακ έχει αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής Pre-WiMAX λύσεων με έργα που υπερβαίνουν συνολικά το 1 εκατ. ευρώ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ