Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Απρ-2015 09:27

  ΟΛΘ: Από 7/5 η πληρωμή μερίσματος, ημερομηνία αποκοπής η 4η/5

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η 4η Μαΐου 2015 ορίσθηκε ημερομηνία αποκοπής, όπως αναφέρει η ΟΛΘ Α.Ε. σε σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι από αυτή την ημερομηνία οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα απόληψης μερίσματος.

  Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων του μερίσματος (record date) ορίσθηκε η 5η Μαΐου 2015. Σύμφωνα με το Κανονισμό του Χ.Α, δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ ως δικαιούχοι κατά την ως άνω ημέρα προσδιορισμού "record date".

  Έναρξη πληρωμής του μερίσματος ορίσθηκε η 7η Μαΐου 2015 από την πληρώτρια τράπεζα EFG EUROBANK Ergasias ως ακολούθως.

  1. Μέσω των χειριστών στο Σ.Α.Τ., στους μετόχους εκείνους, οι οποίοι έχουν

  εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη μερισμάτων τους χειριστές τους.

  2. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας EFG EUROBANK

  Ergasias, για όσους εκ των μετόχων τηρούν τις μετοχές τους στον ειδικό λογαριασμό της μερίδας Σ.Α.Τ. ή δεν έχουν παράσχει ή έχουν ανακαλέσει τη σχετική εξουσιοδότηση προς τους χειριστές Σ.Α.Τ.

  3. Για όσους εκ των μετόχων δεν καταστεί, για διάφορους λόγους, δυνατή η πίστωση μέσω των χειριστών τους, θα μπορούν να εισπράξουν το μέρισμα,  είτε οι μέτοχοι οι ίδιοι είτε οι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους στην Τράπεζα ΕFG EUROBANK Ergasias σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της, προσκομίζοντας την Αστυνομική τους Ταυτότητα ή τη σχετική εξουσιοδότηση του δικαιούχου, θεωρημένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή.

  Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν μέσα σε πέντε (5) χρόνια παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

  Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 22ης Απριλίου 2015, το μέρισμα για τη χρήση 2014  ανέρχεται σε 1,95 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο σύμφωνα με το  Νόμο 4110/2013 και μετά την παρακράτηση φόρου  10% ανέρχεται σε 1,755 ευρώ ανά μετοχή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ