Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 31-Μαρ-2015 08:36

    Κορρές: Συνεχίζει την ανάπτυξη στις αγορές του εξωτερικού

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης και ειδικότερα σε Γερμανία, Αγγλία, Νορβηγία, Ισπανία, καθώς και στην Αμερική (η οποία παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά την Ελλάδα) αναμένεται να επικεντρώσει φέτος το αναπτυξιακό της πλάνο η ΚΟΡΡΕΣ, προχωρώντας πιο συγκεκριμένα στο άνοιγμα νέων σημείων πώλησης, στην οργανική ανάπτυξη των υφιστάμενων σημείων και στην ενίσχυση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου.

    Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως του αναπτυξιακού της πλάνου για το 2015 συγκεντρώνει η τοποθέτηση στην αγορά της Λατινικής Αμερικής στη βάση της στρατηγικής συμφωνίας με την AVON, όπου μέσω του δικτύου της θα γίνεται η παραγωγή και η διανομή των προϊόντων της ΚΟΡΡΕΣ, με πρώτο σταθμό τη Βραζιλία. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του ομίλου, η κυκλοφορία των προϊόντων θα έχει ξεκινήσει μέχρι το καλοκαίρι. 

    Επιπλέον, ο όμιλος έχει θέσει ως στόχο την ενδυνάμωση της παρουσίας του και στη Βόρειο Αμερική, μέσω της θυγατρικής του εταιρείας και με κύρια κανάλια διανομής τα καταστήματα Sephora, το κανάλι HSN και την καναδική αλυσίδα φαρμακείων Shoppers Drug Mart.

    Όσον αφορά την ελληνική αγορά, και με δεδομένο το γεγονός πως το μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον της χώρας παραμένει “ευμετάβλητο” όπως τονίζει ο όμιλος, αναμένεται να δοθεί προτεραιότητα στο λανσάρισμα νέων προϊόντων.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης του 2014 ο όμιλος διπλασίασε στο εξωτερικό τις πωλήσεις του (+108%). Η αύξηση των πωλήσεων ήρθε κυρίως από την Αμερική, ενώ ανάπτυξη 49% παρουσίασαν οι αγορές της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και των Σκανδιναβικών χωρών. Στην Ισπανία ο όμιλος κατάφερε να διπλασιάσει τις πωλήσεις του, όπως και στη Νορβηγία μετά και την τοποθέτησή του στην αλυσίδα καλλυντικών VITA. Στην Αγγλία τέλος η εισηγμένη έχει παρουσία στις αλυσίδες John Lewis, Debenhams και στα φαρμακεία Lloyd΄s. Η ανάπτυξη στην Ελλάδα ήταν μόλις 2%, εντούτοις θεωρείται ικανοποιητική στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον.

    Η ΚΟΡΡΕΣ κατέγραψε στην προηγούμενη χρήση αύξηση πωλήσεων κατά 29%, στα 50,6 εκατ. ευρώ από 39,2 εκατ. ευρώ το 2013. Από την άλλη, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA)  παρουσίασαν αύξηση +27%, φτάνοντας στα 5,1εκατ. ευρώ από 4 εκατ. το 2013.

    Βίκυ Κουρλιμπίνη
    vicky.kourlibini@capital.gr

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ