14:12 08/11
Πώς η Meta κερδίζει δισεκατομμύρια από τις διαδικτυακές απάτες
Έρευνα του Reuters αποκαλύπτει πως η Meta αύξησε τα κέρδη της στοχεύοντας χρήστες που είναι πιο επιρρεπείς σε διαδικτυακές απάτες.
Σε αναδιοργάνωση του Ερρίκος Ντυνάν προχωρά μετά την εξαγορά του η εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ, συμφερόντων της τράπεζας Πειραιώς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες “παγώνουν” προς το παρόν τα σενάρια πώλησης του νοσοκομείου, τουλάχιστον μέχρι η οικονομική του λειτουργία “να μπει σε σειρά” όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στο Capital.gr καλά πληροφορημένες πηγές. Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι υπάρχει πλάνο για την ανάπτυξη του νοσοκομείου, το οποίο μετά από τη μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας του στην εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ, έπαψε να αποτελεί κοινωφελές ίδρυμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πλέον λειτουργεί ως ιδιωτική κλινική υπό την επωνυμία “Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center”.
Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων και τη στελέχωσή του με γιατρούς, ώστε το νοσοκομείο να ανακτήσει την παλιά του αίγλη. Το σημαντικότερο όμως είναι, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, να μπει τάξη στα οικονομικά του και κυρίως να επιτευχθεί εξοικονόμηση στα λειτουργικά του έξοδα. Και αυτό καθώς τα συσσωρευμένα χρέη του Ερρίκος Ντυνάν εξακολουθούν να βρίσκονται στο κόκκινο, εξαιτίας του δανείου ύψους 96 εκατ. ευρώ που υπάρχει προς την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ εκκρεμούν σημαντικές οφειλές προς προμηθευτές (αναλώσιμων υλικών και φαρμακευτικές) και προς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, άνω των 100 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα, σε μια προσπάθεια το νοσοκομείο να καταφέρει να προχωρήσει στην επιχειρούμενη από τη νέα του διοίκηση αναδιάθρωση, έχει εκδοθεί τριετής βεβαίωση καλής λειτουργίας προκειμένου να μπορεί να εισπράττει νοσήλια από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ με τροπολογία δόθηκε παράταση στην ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα του νοσοκομείου μέχρι και τα τέλη Μαρτίου του 2015.
Ο πλειστηριασμός του ακινήτου, όπως επίσης και της άδειας λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία είχε περιέλθει το νοσοκομείο λόγω οφειλών, είχε πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, όπου ελλείψει άλλων υποψήφιων αγοραστών, το νοσοκομείο περιήλθε τελικά στην εταιρεία ειδικού σκοπού και θυγατρική της τράπεζας ΗΜΙΘΕΑ έναντι 115 εκατ. ευρώ.
Βίκυ Κουρλιμπίνη
vicky.kourlibini@capital.gr