14:40 09/09
Reuters: Το "πάρτι" τέλειωσε για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες
Αντιμετωπίζοντας την αβεβαιότητα από τους δασμούς και τον "πόλεμο" τιμών στην Κίνα
Την υπογραφή των οριστικών συμβάσεων για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Ικτίνος Τεχνική & Τουριστική ΑΕ, θυγατρικής της Ικτίνος Ελλάς, στην DolphinCI Thirteen Limited της Κύπρου, θυγατρική κατά 100% της επενδυτικής εταιρείας Dolphin Capital Investors LTD εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (ΑΙΜ) ανακοίνωσε η Ικτίνος.
Σύμφωνα με εταιρική ανακοίνωση, το τίμημα της εν λόγω συναλλαγής, σε ό,τι αφορά την Ικτίνος Ελλάς ΑΕ ανήλθε στα 12 εκατ. ευρώ, από τα οποία 7,84 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σε μετρητά και το υπόλοιπο τίμημα των 4,16 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων μετά την λήψη των αδειών οικοδόμησης.
Σημειώνεται πως για την υλοποίηση του deal η Ικτίνος Ελλάς είχε δημιουργήσει την κυπριακή Latirus Enterprises Limited στην οποία μεταβιβάστηκε ποσοστό 94,155% των μετοχών της Ικτίνος Τεχνική & Τουριστική, ήτοι το σύνολο των μετοχών που κατείχε η εισηγμένη (77,99%) και ο Ευάγγελος Χαιδάς (16,165%) σε αυτή.
Στη συνέχεια, η DolphinCI Thirteen Ltd εξαγόρασε ποσοστό και κάλυψε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Latirus Enterprises Ltd, με αποτέλεσμα να κατέχει ποσοστό ύψους 79,656% της εταιρείας Latirus Enteprises, ενώ η Iκτίνος Ελλάς διατήρησε το υπόλοιπο ποσοστό (20,344%) των μετοχών, με σκοπό την ανάπτυξη και εκμετάλλευση της τουριστικής και οικιστικής ιδιόκτητης έκτασης 2.000 στρεμμάτων περίπου ιδιοκτησίας της Ικτίνος Τεχνική & Τουριστική στον Όρμο Φανερωμένης του Δήμου Σητείας στην Κρήτη.
Ο κύριος Ευάγγελος Χάιδας, ο οποίος τυγχάνει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ικτίνος Ελλάς ΑΕ, με τις ίδιες συμβάσεις μεταβίβασε ολόκληρο το ποσοστό που κατείχε ατομικά στην Latirus Enterprises Ltd προς την DolphinCi Thirteen Ltd.
Η μεταβίβαση αυτή πραγματοποιήθηκε με το ίδιο ανά μετοχή τίμημα, το οποίο ανέρχεται συνολικά για την συγκεκριμένη συναλλαγή σε 3,30 εκατ. ευρώ από το οποίο 2,16 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σε μετρητά και το υπόλοιπο τίμημα των 1,14 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων με την λήψη των αδειών οικοδόμησης.
Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η διοίκηση της Ικτίνος Τεχνική & Τουριστική παρέμεινε στον κ. Ευάγγελο Χάιδα (Αρχιτέκτων Μηχανικός), ενώ στο Δ.Σ. της εταιρείας συμμετέχει πλέον και ο επενδυτής.