Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Δεκ-2006 09:59

  Μάρακ: "Βλέπει" Μέση Ανατολή, Ουκρανία και Ρωσία

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνεργασίες με στόχο την επέκταση στην αγορά της Μέσης Ανατολής, της Ουκρανίας και της Ρωσίας, διεκδίκηση έργων δημοσίου και αύξηση των οικονομικών μεγεθών, συμπεριλαμβάνονται στο μελλοντικό σχεδιασμό της Μάρακ Ηλεκτρονική.

  Ειδικότερα, η διοίκηση της εταιρείας δρομολογεί σε συνεργασία με μεγάλους οίκους του εξωτερικού την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην αγορά της Μέσης Ανατολής, στο τομέα των WIMAX και στα μικροκυματικά, ενώ σε συνεργασία με το στρατηγικό επενδυτή, κ. Παπονίδη,ο οποίος κατέχει ποσοστό 10% στο μετοχικό της κεφάλαιοετοιμάζει την δραστηριοποίησή της στην αγορά της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

  Ο κ. Παπονίδης δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην εν λόγω περιοχή και θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο της επιχείρησης στην Ουκρανία και την Ρωσία.

  Ωστόσο η Μάρακ δραστηριοποιείται ήδη μέσω θυγατρικών εταιρειών και γραφείων αντιπροσώπευσης σε Βουλγαρία, Αρμενία, Ρουμανία, καιΣερβία, από όπουέχειιδιαίτερα σημαντικάαποτελέσματα.

  Όσον αφορά τη συμμετοχή της σε έργα του δημοσίου διεκδικεί μέσω κοινοπραξιώνέργα ύψους 65 εκατ. ευρώ, από τα οποία η δική της συμμετοχή ανέρχεται περίπου σε 30 -35 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία συμμετέχει στους διαγωνισμούς Ναυτίλος, ΟΑΣΑ, Σύστυμα ενδοεπικοινωνίας Λιμανιών κ.α. Από την άλλη στον ιδιωτικό τομέα στόχος είναι η συνεργασία -εκτός από τις ΟΤΕ, TIM και Armentel - και με άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, με τις οποίες έχει έρθει σε επαφή χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί κάποιες συνεργασίες.

  Σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών η εταιρεία αναμένει τζίρο για το 2006 πάνω από 13 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2007 ο τζίρος της θα κυμανθεί πάνω από 15 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στα παραπάνω μεγέθη δεν έχουν υπολογισθεί αποτελέσματα διαγωνισμών που ενδεχομένως η εταιρεία να κερδίσει, ούτε η δραστηριότητα από τις νέες αγορές που στοχεύει. Σε ενοποιημένο επίπεδο τα αποτελέσματα σε επίπεδο τζίρου θα είναι αυξημένα περίπου κατά 5 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα εταιρικά.

  Αντιόπη Σχοινά

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ