17:14 08/10
Κλείνει η Lehman Brothers στο Λονδίνο μετά από 17 χρόνια και 28 δισεκατομμύρια λίρες
17 χρόνια μετά την κατάρρευση της αμερικανικής μητρικής της στις 15 Σεπτεμβρίου 2008, μια πτώχευση που βύθισε την παγκόσμια οικονομία στο χάος.
Καταχωρήθηκε στις 22/10/2014 στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το από 1/10.2014 Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης των εταιρειών ΕΛΒΑΛ και ΕΤΕΜ, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρόταση των διοικήσεων προς τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων των εταιρειών για τη σχέση ανταλλαγής είναι οι μέτοχοι της ΕΤΕΜ να ανταλλάξουν έξι (6) μετοχές της ΕΤΕΜ που κατέχουν με μία (1) νέα μετοχή της ΕΛΒΑΛ, οι δε μέτοχοι της ΕΛΒΑΛ να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό μετοχών που κατέχουν, σύμφωνα και με τις συνταχθείσες εκθέσεις αποτίμησης των ανεξαρτήτων εκτιμητών Deloitte Business Solutions S.A. και RSM Greece S.A. για τον προσδιορισμό της σχέσης αξιών των συγχωνευομένων εταιριών, καθώς και την συνταχθείσα έκθεση της ελεγκτικής εταιρίας Abacus Ελεγκτική Α.Ε. για την εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων αυτών, σύμφωνα με το άρθρο 71 του Ν.2190/1920.
Περαιτέρω γνωστοποιείται ότι ευρίσκονται στη διάθεση των μετόχων τα εξής έγγραφα:
1. Το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης.
2. Οι επεξηγηματικές Εκθέσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των εταιριών ΕΛΒΑΛ Α.Ε. και ΕΤΕΜ Α.Ε. σύμφωνα με το άρθρο 69 παρ. 4 του Ν. 2190/1920.
3. Οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις καθώς και οι εκθέσεις διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου των τριών τελευταίων χρήσεων των συγχωνευομένων εταιριών.
4. Οι Εκθέσεις αποτίμησης των ανεξάρτητων εκτιμητών Deloitte Business Solutions S.A. και RSM Greece S.A. καθώς και οι αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις των ως άνω οίκων για το εύλογο και δίκαιο της ως άνω προτεινόμενης από τα Διοικητικά Συμβούλια των Εταιριών σχέσης ανταλλαγής.
5. Η Έκθεση εκτίμησης της ελεγκτικής εταιρίας ABACUS Ελεγκτική Α.Ε.