Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 13-Δεκ-2006 12:44

    Διπλασιασμό κερδών αναμένει η ΛΑΜΨΑ για το 2006

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Καθρά κέρδη περίπου 6 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 3,4 εκατ. ευρώ πέρυσι, λόγω της υψηλής πληρότητας (περίπου 68%) κσι των υψηλότερων τιμών αναμένει για το 2006 ο πρόεδρος της ΛΑΜΨΑ, Maurice Modiano, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Reuters.

    Ο πρόεδρος της ΛΑΜΨΑ σημείωσε ότι η μέση τιμή δωματίου αναμένεται να διαμορφωθεί στα 243 ευρώ φέτος έναντι 223 ευρώ το 2005. Παράλληλα, ανέφερε ότι τα αυξημένα έσοδα από τα τέσσερα εστιατόρια της Μεγάλης Βρεταννίας και το spa ενίσχυσαν επίσης τα αποτελέσματα.

    Επιπλέον, ο κ. Modiano επεσήμανε ότι η απουσία μεγάλου συνεδριακού κέντρο στην Αθήνα, καθώς και η νομοθεσία που απαγορεύει σε κρουαζιερόπλοια με ξένη σημαία να αποβιβάζουν ή να επιβιβάζουν επιβάτες στα ελληνικά λιμάνια αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για τον επιχειρηματικό τουρισμό στην χώρα.

    "Ο Πειραιάς άνετα θα μπορούσε να γίνει κέντρο κρουαζιέρων, αλλά υπάρχει ένα θεσμικό πρόβλημα και έτσι οι περισσότερες κρουαζιέρες έχουν σαν κέντρο ή την Βαρκελώνη ή την Γένοβα" δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο της βήμα στο εξωτερικό, η ΛΑΜΨΑ εξαγόρασε ποσοστό 51% στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στο Βελιγράδι, στη Σερβία, έναντι 11,1 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο, προκειμένου να επωφεληθεί από την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

    "Τώρα κάνουμε διαπραγματεύσεις με το σερβικό Δημόσιο, που έχει την πλειοψηφία των λοιπών μετοχών", δήλωσε ο κ. Modiano, συμπληρώνοντας ότι "αν λυθούν διάφορα θεσμικά προβλήματα, θα πάρουμε και το υπόλοιπο ποσοστό".

    Επιπλέον, ο ίδιος ανέφερε ότι η ΛΑΜΨΑ εξετάζει επίσης ευκαιρίες στην Τουρκία, καθώς και στη Βουλγαρία και τηνΡουμανία, που αναμένεται να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007.

    "Μας ενδιαφέρει και η αγορά της Κωνσταντινούπολης και πιθανόν Σόφια και Βουκουρέστι, αλλά στο απώτερο μέλλον", δήλωσε. Πρόσθεσε ότι αυτό θα σημαίνει μεγαλύτερο δανεισμό ή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την χρηματοδότηση της επέκτασης.



    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ