Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Αυγ-2014 17:13

  Τρόπαια Συμμετοχική: Συρρίκνωση ζημιών και ενίσχυση του κύκλου εργασιών στο εξάμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συρρίκνωση ζημιών και ενίσχυση του κύκλου εργασιών εμφάνισε η Τρόπαια Συμμετοχική κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

  Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 3,8 εκατ. ευρώ έναντι των 3,6 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013.

  Τα ενοποιημένα κέρδη / ζημιές προ φόρων, χρηματοδοτικών - επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 0,67 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών -1,98 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013.

  Τα ενοποιημένα κέρδη / ζημιές του Ομίλου μετά από φόρους, διαμορφώθηκαν σε ζημιές 1,72 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 17,73 εκατ. ευρώ κατά το α΄ εξάμηνο 2013.

  Παράλληλα, σε επίπεδο μητρικής, τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημίες 0,27 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 12,4 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013.

  Σημειώνεται πως κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 05/09/2011, αποφασίστηκε, κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 3.1.2.4 του Κανονισμού του Χ.Α., η μεταφορά των μετοχών της εταιρείας στην Κατηγορία Επιτήρησης. Ειδικότερα, οι μετοχές της εταιρείας εντάχθηκαν στην Κατηγορία Επιτήρησης με κριτήριο την υπέρβαση του ορίου 30% των ενοποιημένων ζημιών μετά φόρων ως προς την Καθαρή Θέση καθώς και την ύπαρξη σημαντικών ληξιπρόθεσμων οφειλών.

  Η ένταξη των μετοχών στη συγκεκριμένη κατηγορία ισχύει από την συνεδρίαση της 06/09/2011.

  Τέλος, σχετικά με την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας στο ΧΑ, η εταιρεία δηλώνει ότι ενώ συνεχίζονται οι διαδικασίες αναχρηματοδότησης και αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεων της εταιρείας με τις πιστώτριες τράπεζες, δεν θα είναι σε θέση να επαναδημοσιεύσει την Ετήσια Οικονομική Έκθεση της χρήσης 2011, πριν ολοκληρωθούν τυπικά όλες οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ