Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 29-Αυγ-2014 11:57

    Ευρωπαϊκή Πίστη: Αύξηση στα κέρδη προ φόρων στο εξάμηνο

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Αύξηση των προ φόρων κερδών ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Πίστη για το α’ εξάμηνο του 2014. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση τα προ φόρων κέρδη ενισχύθηκαν στο εξεταζόμενο διάστημα κατά 19,6% στα 5,5 εκατ. ευρώ έναντι 4,6 εκατ. ευρώ στην περυσινή αντίστοιχη περίοδο. 

    Την ίδια περίοδο καταγράφηκε ελαφρά μείωση της παραγωγής κατά 1,6% η οποία διαμορφώθηκε στα 81 εκατ. ευρώ.  Η εταιρεία εκτιμά ότι το σύνολο της αγοράς θα εμφανίσει περαιτέρω μείωση κατά 3,8%. 

    Το ενεργητικό κατέγραψε αύξηση κατά 6,1% στα 313,2 εκατ. ευρώ έναντι 295,3 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2013. 

    Η καθαρή θέση της εταιρείας εμφάνισε αύξηση κατά 23,6% στα 65,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. 

    Επιπλέον, κατέγραψε αύξηση των αποθεμάτων της κατά 4,1% στα 228,7 εκα. ευρώ, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013. 

    Σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 6,4 εκατ. ευρώ, έναντι 6,6 εκατ. ευρώ το Α΄ εξάμηνο του 2013.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η μικρή μείωση της παραγωγής οφείλεται στη μείωση των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων του κλάδου αυτοκινήτων κατά 11,6%, λόγω της μείωσης του τιμολογίου και της αλλαγής του τρόπου καταβολής των ασφαλίστρων, ως συνέπεια της οικονομικής συγκυρίας, παρά την αύξηση του στόλου αυτοκινήτων κατά 9,9%. Αντιθέτως, στους ονομαζόμενους παραδοσιακά υγιείς κλάδους Ζωής και Γενικών ασφαλίσεων, η εταιρία επέτυχε αύξηση της παραγωγής της κατά 10,7% και 4,8% αντιστοίχως.

    Τέλος, τονίζεται ότι η εταιρία αύξησε περαιτέρω το προσωπικό της κατά 7,7%, με τις συνολικές θέσεις απασχόλησης να ανέρχονται στις 379 έναντι 352 τον Ιούνιο του 2013.
     
    Η διοίκηση της εταιρίας, παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στον ασφαλιστικό κλάδο, είναι αισιόδοξη ότι θα επιτύχει τους οικονομικούς της στόχους για το τρέχον έτος.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ